Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Привітання до Дня української писемності та мови

Колектив Міністерства культури та інформаційної політики України щиро вітає всіх громадян України з нагоди Дня української писемності та мови!

Це свято нагадує нам про велич нашої мови, яка є не тільки інструментом спілкування, але й втіленням нашої культури, історії та духу, символом самобутності та незалежності. Ми закликаємо всіх громадян утверджувати рідну мову, бути її активними захисниками та розповсюджувачами, щоб цей нетлінний скарб завжди возвеличував Україну й українців. 

Нехай рідна мова завжди залишається для всіх нас духовним джерелом життя та оберегом, а мелодія її звучання  приносить радість та надихає на шляху до нашої перемоги!

Нагадуємо, що цьогоріч дата святкування Дня української писемності та мови, відповідно до Указу Президента №455/2023, була перенесена з 9 листопада на 27 жовтня.

Також всі охочі можуть долучитися до написання Радіодиктанту національної єдності-2023, який відбудеться 27 жовтня з 11:00 до 12:00 за київським часом.

Трансляція здійснюватиметься на таких платформах АТ «НСТУ»: радіоканалах «Українське радіо» та «Радіо «Культура», телеканалі «Суспільне Культура», ютуб-каналі «Українське радіо» й фейсбук-сторінках Суспільного мовлення.

Авторкою радіодиктанту-2023 стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Назва тексту — «Дороги України».

Текст радіодиктанту-2023 читатиме актор театру та кіно Олексій Гнатковський.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону