Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Привітання т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

Події

Сьогодні, 9 листопада, відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. З нагоди  професійного свята т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв висловив свої привітання та подяку представникам сфери культури та народного мистецтва.

Дивитись відео

«Усі, хто несуть в своєму серці любов до української культури та мистецтва, сьогодні мають по-особливому подивитися на світ навколо, на своїх колег і самі на себе. Ви маєте повне право дякувати собі за стійкість, яку проявляєте сьогодні, за ту небайдужість, яка керує вашими вчинками», — сказав Ростислав Карандєєв у відеозверненні.

Т. в.  о.  Міністра подякував тим українським митцям та діячам культури, які відклали в сторону свої музичні інструменти та пензлі, зійшли зі сцени й взяли до рук зброю та захищають країну на фронті.

Особливу шану він висловив тим представникам сфери культури, хто віддав своє життя заради України та звернувся до членів родин загиблих: «Ми завжди пам’ятатимемо ваших рідних. Незалежно від того, який вони зробили вклад в українську культуру, вони зробили внесок в нашу українську націю. Це дозволяє нам сьогодні жити, працювати і мріяти про майбутнє».

Ростислав Карандєєв також подякував ЮНЕСКО й багатьом іншим міжнародним партнерам за уважне ставлення до України, яка наразі опинилася в центрі уваги та підкреслив, що ця увага нам дуже потрібна.

«Ми бачимо майбутнє щасливим, яскравим і гарним, адже керуємося тими цінностями, які важливі для цивілізованого світу. Ми бережемо нашу культурну спадщину, розвиваємо сучасне мистецтво. Звичайно, наскільки це можливо в умовах війни. Але за підтримки міжнародної спільноти, за участі волонтерів, усіх небайдужих, ми знаходимо ресурси оберігати наші пам’ятки, берегти і навіть розвивати елементи нематеріальної культурної спадщини, звертатися до ЮНЕСКО з проханням вносити наші елементи до світового списку об’єктів нематеріальної культурної спадщини», — зазначив т.в о. Міністра.

Ростислав Карандєєв подякував тим, хто сьогодні плекає цінності культурного розмаїття: «Україна — багатонаціональна держава. Ми пишаємося цим, а також тим, що на нашій території розвивається культура інших корінних народів. Вони доповнюють українську культуру й формують велику культуру нашої країни. Ми всі єдині в бажанні творити й робити добру справу, отримати нашу спільну перемогу».

«Бажаю всім здоров’я, бережіть себе та свої родини! Ви всі дуже потрібні, бо українська культура — це саме ви. Разом переможемо!» — сказав т. в. о. Міністра.

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України