Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Псалми війни»: у Львівській опері відбулась прем’єра музичного твору на тему жорстокої війни росії проти України

У Львівській національній опері відбулась прем’єра музичного твору «Псалми війни» на тему жорстокої війни росії проти України. Це твір, в якому всі частини об’єднані історичним контекстом, мистецьке свідчення подій сьогодення для наступних поколінь, аби пам`ятати високу ціну нашої волі.

Переглянути фотоальбом

Прем’єру відвідав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Він зазначив, що постановка вразила його новизною та емоційністю, а також наголосив, що такі вистави зараз на часі.

Твір Євгена Станковича — це присвята сучасним героям, які віддали свої життя, боронячи рідну землю, та тим воїнам-героям, що продовжують захищати незалежність, суверенність і територіальну цілісність України.

Театралізоване дійство прозвучало у виконанні хору та оркестру Львівської опери під орудою маестро Івана Чередніченка. Композиція на музику Євгена Станковича (автор ідеї – Євген Савчук) та лібрето Василя Вовкуна. У композиції використані поезії Тараса Шевченка, Ліни Костенко, козацька народна пісня та уривки Давидових Псалмів. 

«Зазирнути у вічі болю, щоб завжди памʼятати ціну нашої Незалежності! … Ми вдячні всім, хто був присутній сьогодні, і разом з нами відчув усю гаму надзвичайно складних, але потрібних емоцій, які мають згуртувати нас у спільній боротьбі проти ворога. Дякуємо Збройним силам України за захист і можливість жити та творити!» –  зазначено на сторінці Львівської Національної Опери у соціальній мережі Фейсбук.

Вас може зацікавити

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру