Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Рада Європи продовжує підтримувати українську медіаспільноту у вирішенні поточних потреб та наслідків війни

У рамках вебінару «Цифрова безпека журналістів в умовах війни» експерти «Лабораторії цифрової безпеки» та консультанти Ради Європи обговорили безпеку комунікацій під час війни та захист пристроїв від шкідливого програмного забезпечення.

Вебінар відбувся у межах Проєкту Ради Європи «Підтримка безпеки журналістів та медіа, доступу до інформації» у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України.

Під час вступного слова заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко повідомив, що за оцінками британської розвідки, Україна більшою мірою успішно показала себе у сфері кіберзахисту та захисту від інформаційних атак, які були організовані росією як напередодні вторгнення, так і протягом нього.

«Британська розвідка вважає, що і громадські організації, і держава успішно справлялися з атаками ворога, ймовірно, проявивши чи не найкращий досвід і практики боротьби з такими нападами. Я впевнений, що такі оцінки є наслідком як роботи державних органів, так і завдяки різноманітним навчальним програмам. Адже навчання є надзвичайно важливим і ніколи не можна сказати, що ми вже знаємо достатньо або нам більше не треба вчитися. З‘являються нові можливості, нові загрози, нові способи проникнення та збирання інформації, тому потрібні і нові форми захисту», – зазначив Тарас Шевченко.

Голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов наголосив, що у ці складні для України часи, зумовлені широкомасштабною війною рф проти України, Рада Європи продовжує підтримувати національних партнерів та українську медіаспільноту у вирішенні поточних потреб та наслідків війни. 

«Оновлені пріоритети Плану Дій Ради Європи для України на 2018-2022 роки для допомоги Україні під час війни закладені і в Проєкті «Підтримка безпеки журналістів та медіа, доступу до інформації», – додав Стен Ньорлов.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора