Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Рада Європи продовжує підтримувати Україну в подоланні викликів через російську агресію

Події

15 листопада в штаб-квартирі Ради Європи у місті Страсбург розпочалася робота 12-го Пленарного засідання Керівного комітету з питань культури, спадщини та ландшафту Ради Європи (CDCPP). У ході засідання серед інших питань члени комітету обговорили імплементацію Декларації щодо агресії російської федерації проти України та реалізацію Плану дій для України на 2023-2026 роки. 

Під час участі в засіданні українська делегація висловила слова подяки за виявлену підтримку України під час російської агресії, яка не лише спричинює фізичні руйнування інфраструктури та природи, але й націлена на систематичне знищення культурної спадщини України.

У своєму виступі українська сторона висловила заклик до єднання зусиль, особливо у сфері підтримки культурної сфери України та активної участі в процесі інтеграції в європейську родину через проведення заходів з розвитку потенціалу та реалізації міжнародних проєктів мобільності. Звертаючись до необхідності реконструкції та відновлення культурної спадщини та інфраструктури, делегація наголосила на важливості тісної співпраці з іншими країнами та міжнародними організаціями.

«Від імені МКІП я хочу ще раз вам подякувати за підтримку. Ми високо оцінюємо введення Плану дій для України, який безперечно стане дуже важливим інструментом для подолання тих викликів, з якими ми зараз стикаємося. Ми вдячні Раді Європи за включення питань культури та культурної спадщини в цей план і очікуємо з нетерпінням початку культурної частини цього плану», – відзначила Ірина Страшненко, начальниця управління міжнародного співробітництва та протоколу Міністерства культури та інформаційної політики України.

Під час засідання члени комітету серед інших питань обговорили імплементацію Декларації щодо агресії російської федерації проти України та  Плану дій для України на 2023-2026 роки. Цей план спрямований на зміцнення стійкості українських державних установ, демократичного управління та захисту прав громадян. Вперше до документу було додано розділ «Культура, природа, спадщина», яка має на меті збереження та примноження культури та культурної спадщини, а також популяризацію культурної спадщини та розвитку культури та креативних індустрій.

Довідково:

Керівний комітет з питань культури, спадщини та ландшафту Ради Європи (CDCPP) координує міжурядову роботу Ради Європи у сфері культури, спадщини та ландшафту. CDCPP надає державам-учасницям Європейської культурної конвенції та інших відповідних конвенцій Ради Європи стандарти, політику та передову практику для сталого управління ресурсами культури, спадщини та ландшафту як основи для демократичного та інклюзивного суспільства.

12-е Пленарне засідання Керівного комітету з питань культури, спадщини та ландшафту Ради Європи (CDCPP) з 15 по 17 листопада в місті Страсбург. 

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України