Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ремісничий двір Давнього Галича відтворять у Крилосі дослідники і реконструктори зі всієї України

Подія відбудеться 20-21 травня на території Музею історії Галича Національного заповідника «Давній Галич» і присвячена 1125-річчю Галича та Міжнародному дню музеїв, на території Музею історії Галича Національного заповідника «Давній Галич».

Ремісничий двір Давнього Галича відтворять аби привернути увагу громадськості до культурної спадщини України та залучити ширше коло небайдужих до її збереження та популяризації.

Відвідувачі події побачать облаштований табір періоду Середньовіччя з різними локаціями, на яких будуть представлені ремесла, військова справа, побут таборового життя, відчують себе частиною княжого міста, спробують відтворити вміння та навики  предків.

Співорганізатор заходу, керівник ГО «Чорна Галич» Ярема Іванців  розповів, що дана подія – це можливість об’єднати в одному просторі реконструкторів, студентів-істориків археологічного напрямку, майстрів з різних ремесел та працівників історико-культурних заповідників. Це новий формат науково-популярних подій, які дуже на часі, оскільки дають можливість об’єднувати суспільство навколо нашої культурної спадщини, заповідників, пам’яток культури і надавати їм життя у такій формі, а також презентувати для відвідувачів наш спільний доробок.

Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Олійник прокоментував подію так: «Це неформальна освіта: наука та інтерпретація історії одночасно. Це може стати ще одним кроком до реформування музейної діяльності, актуалізації відносно потреб суспільства і методом вивчення своєї історії. І знаково, що подія такого характеру вперше відбувається в Крилосі, на базі Національного заповідника «Давній Галич». 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську