Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Репортери без кордонів» виграли суд у французького регулятора, який не скасував трансляцію російських каналів

Державна рада Франції ухвалила рішення призупинити дію рішення французького медіарегулятора Arcom, який відмовився заборонити трансляцію російських пропагандистських каналів на французькому супутниковому оператору Eutelsat. Рішення було ухвалене 9 грудня у результаті апеляції, поданої міжнародною правозахисною організацією «Репортери без кордонів» (RSF).

Раніше Arcom відхилила клопотання RSF про надання офіційної вимоги до компанії Eutelsat SA, чиї супутники транслюють російські пропагандистські канали на росію, Україну та країни Балтії. 

Державна рада ухвалила, що існують «Серйозні сумніви в законності» відмови Arcom визнавати свою юрисдикцію в цій справі, і зобов’язав медіарегулятора повторно розглянути клопотання RSF. У ньому вимагалося припинити мовлення супутниковим оператором Eutelsat російських каналів «Росія 1», «Перший канал» та НТВ на росію, Україну та країни Балтії серед не менш ніж 15 мільйонів абонентів.

«Винесене рішення – перемога права на достовірну інформацію та боротьбу з військовою пропагандою Кремля. Ми раді, що наші юридичні аргументи здобули перемогу над регулюючим органом, який використовував найменш мінімалістське прочитання текстів, з метою виправдати свою неправочинність, і використав усі аргументи, навіть суперечливі очевидності, відмовляючись діяти», – заявив генеральний секретар «Репортерів без кордонів» Крістоф Делуар.

Наразі організація закликає Arcom зробити негайні висновки з рішення Державної ради, надіславши Eutelsat офіційну вимогу про припинення трансляції згаданих російських каналів і спонукає регулятора робити все можливе для захисту європейського інформаційного простору.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України