Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Результати МКІП у межах виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року

Комунікація результатів Міністерства культури та інформаційної політики у межах виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

Проводиться інформаційна кампанія «Україна без барʼєрів», яка покликана популяризувати у суспільстві культуру безбар’єрності як філософію гідності та прийняття.

Розроблено флагманський проєкт «Культура без барʼєрів», метою якого є забезпечення безбар’єрності культурних просторів і послуг для всіх громадян.

Кабінетом Міністрів України схвалено Рекомендації щодо викладення інформації суб’єктами владних повноважень у форматах, що забезпечують доступність її сприйняття.

Проведено тренінг «Простою про складне» МКІП разом з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності, ЮНІСЕФ та ПРООН на підтримку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні в рамках проєкту «Культура без бар’єрів».

Створено Експертну раду МКІП з комунікацій безбар’єрності.

В рамках інформаційно-просвітницької кампанії для працівників державних та комунальних установ, організацій, професійних спільнот та громадськості на всіх рівнях щодо політики безбар’єрності та недискримінації МКІП та Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого спільно з експертами ПРООН провели вебінар «Створюємо безбар’єрну бібліотеку» про особливості цифрової доступності сайтів бібліотек.

Проведено дві стратегічні сесії щодо розробки політики доступності культурних послуг в Україні, які організували МКІП спільно з Проєктом «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) та Урядом Канади.

Проведено засідання Експертної ради з комунікацій безбар’єрності, на якому було схвалено проект Комунікаційної стратегії для підтримки реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року та брендбуку як додатку до неї.

Реалізація політики безбар’єрності є одним із пріоритетних питань Міністерства культури та інформаційної політики України.

Вас може зацікавити

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації»