Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

РІЗДВЯНЕ СВІТЛО ДЛЯ НАДІЇ: світловий арт-тур від швейцарського художника зі світла Геррі Хофштеттера

23 грудня перед Різдвом в рамках туру «РІЗДВЯНЕ СВІТЛО ДЛЯ НАДІЇ» всесвітньо відомий швейцарський художник зі світла Геррі Хофштеттер підсвітить будівлі в Києві, аби принести українцям надію та світло у темні дні. 

Так, 23 грудня з 16 до 22 години засяють Андріївська церква, Національний музей історії України, Дзвіниця Михайлівського Золотоверхого монастиря, будівля Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка, Дзвіниця Софійського собору. 

Зображення з проєкцій транслюватиметься в прямому ефірі й таким чином картинки потраплять на фронт до українських захисників в окопах, а також до будинків і сховищ українців. Проєкт реалізується за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, посольства Швейцарії в Україні, посольства України в Берні та Міністерства внутрішніх справ України.

Геррі Хофштеттер працюватиме в Україні з невеликою командою з чотирьох осіб і власним електрогенератором. Тур продовжуватиметься протягом різдвяних вечорів: 23, 24 і 25 грудня в Києві та околицях з 16:00 до 22:00. Щовечора митець самостійно підсвітить будівлі, необхідні для функціонування держави, житлові будинки, музеї, університети, церкви.  

Геррі Хофштеттер каже: «Цим освітленням я хочу принести українцям надію та трохи Різдва. Я хочу показати світу тихим, але просвітницьким способом, що на Різдво ми повинні думати про всіх людей, які не можуть святкувати в теплих кімнатах. Оскільки ми з моєю командою таким чином також свідомо відмовляємося від проведення Різдва з нашими родинами та друзями, то цим ми хочемо продемонструвати солідарність і сподіваємося, що наш внесок є надією для українців і маяком світла для всіх інших людей на цій планеті».

Зображення окремих проєкцій будуть створюватися відразу на місці у вигляді NFT та розміщуватимуться на платформі Opensea NFT. Отримані за це кошти підуть на наступну акцію солідарності з Україною. 

Нагадаємо, Геррі Хофштеттер – всесвітньо відомий митець зі Швейцарії. Своїми роботами він хоче довести, що варто жити, щоб підтримувати та захищати планету Земля та її довкілля. Його відомими роботами є, наприклад, освітлення гори Маттерхорн у Швейцарії як акція солідарності з Церматта для світу у глобальному карантині 2020 року через COVID-19. Він прожив біля підніжжя Маттерхорну 5 тижнів і щовечора виставляв прапор країни, яка особливо постраждала від цієї пандемії. У 2012 році, щоб відзначити 100-річчя загибелі «Титаніка», він воскресив корабель у його оригінальному розмірі на гігантському айсбергу в Арктиці за допомогою проєкції. Це було зроблено на місці, де був айсберг, який і потопив Титанік. Освітлення ввімкнулося в ту хвилину, коли згідно з історією почалася трагедія. Він також створив найбільший витвір мистецтва у світі. 22 лютого 2022 року, у китайський рік Тигра, він спроєктував тигра довжиною 5,3 км на північну сторону Айгера — Тигр на Айгері.

Фотографії освітлення будуть доступні для ЗМІ кожного з трьох вечорів проєкцій з 18:00 в інформаційному агентстві www.keystone-sda.ch.

Контактна особа для ЗМІ:

Дмитро Бабенко, Департамент комунікацій Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти

[email protected] 

+380 93 336 83 70

Геррі Хофштеттер

[email protected] 

www.gerryhofstetter.ch 

Місце збору ЗМІ: Київ, Андріївський узвіз, 23, Андріївська церква – 16.00.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора