Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Роботи щодо заміни радянського герба на Тризуб на щиті монумента «Батьківщина-мати» проходять за графіком

На монументі «Батьківщина-мати» продовжуються роботи з демонтажу радянського герба в межах проєкту «Тризуб Батьківщини». Ці роботи проходять наразі відповідно до графіка. До Дня Незалежності України монумент офіційно отримає новий символ – український Тризуб. Про це йшлося під час наради за участю т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва, керівництва Національного музею історії України у Другій світовій війні та підрядників, яка відбулась 1 серпня.

«Ми очікуємо, що роботи щодо заміни радянського герба на Тризуб будуть завершені вчасно. До Дня Державного прапора України та Дня Незалежності України ми зможемо порадувати український народ таким важливим та необхідним елементом нашого протистояння в ідеологічній боротьбі з ворогом», – сказав Ростислав Карандєєв, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України. 

Металеву конструкцію Тризуба вже виготовили фахівці з якісного матеріалу, а також проведені відповідні дослідження щодо якості металу. 

Наразі науковці та громадськість висловили пропозицію змінити й назву монумента. Вчена рада Музею війни вже прийняла рішення назвати монумент «Україна-мати». Цю ініціативу розгляне Міністерство культури та інформаційної політики. 

Нагадаємо, раніше Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило про запуск масштабного проєкту «Тризуб Батьківщини». На щиті монумента «Батьківщина-мати» з’явиться Тризуб. Адже саме цей символ сьогодні втілює не тільки почуття національної гідності, а й підкреслює історичний спадок та велич українців. Так Україна продовжує  долати негативні наслідки комунізації та русифікації. 

Водночас заміну герба СРСР на тризуб рік тому підтримали 85% респондентів, які взяли участь в опитуванні в «Дії». Вартість проєкту – 22 млн 940 тис. грн, проєкт фінансується коштом бізнесу, без залучення бюджетних коштів.

Вас може зацікавити

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

Ми маємо зробити все можливе, щоб зберегти нашу культурну спадщину та зупинити культурне стирання українців, – Анастасія Бондар

Ми маємо зробити все можливе, щоб зберегти нашу культурну спадщину та зупинити культурне стирання українців, – Анастасія Бондар