Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ростислав Карандєєв разом з представниками СКУ долучилися до акції «Запали свічку» до Дня пам’яті жертв Голодомору

У День памʼяті жертв Голодомору, 25 листопада,  т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв  зустрівся з представниками Світового Конгресу Українців на чолі з головою організації Павлом Ґродом. На території Національного музею Голодомору-геноциду вони спільно вшанували памʼять жертв трагедії. 

«Дякую демократичному світу, дякую Світовому Конгресу Українців, який всі ці роки розповідає правду про злочини російського режиму, про трагедію світового масштабу – Голодомор – геноцид українського народу. Дякую, що сьогодні ви теж пліч-о-пліч з нами у цій війні за свободу. Саме ви несете правду, поки російська пропаганда видає брехню та приховує свої злочини. Впевнений, що спільними зусиллями – справедливість переможе», – підкреслив Ростислав Карандєєв.

Він наголосив,  що МКІП активно працює над інституалізацією Національного музею Голодомору-геноциду, включаючи створення відповідних дорадчих органів, куди також увійдуть представники української діаспори. 

Т.в.о. Міністра також висловив подяку представникам Світового Конгресу Українців за активну підтримку української культури у всесвітньому вимірі та відзначив їхній вагомий внесок у посилення інформаційного супротиву, який Україна чинить російській пропаганді.

До складу делегації Світового Конгресу Українців увійшли: Павло Ґрод, Президент СКУ, Стефан Романів, Перший віцепрезидент СКУ, Співголова Союзу Українських Організацій Австралії, Андрій Футей, Віцепрезидент СКУ, Президент Українського Конґресового Комітету Америки, Роман Микитенко, Віце-президент СКУ по Північній Європі, Роман Ґрод, Член Ради Директорів СКУ, Президент Центрального Союзу Українських Студентів, Андрій Шевченко, Голова Місії СКУ в Україні, Сергій Касянчук, Директор Місії СКУ в Україні, Тиміш Мартиненко, радник СКУ, і Ольга Федюк, Директорка з комунікацій СКУ. 

З української сторони в заході взяли участь: Антон Дробович, голова Українського інституту національної пам’яті, Володимир Тиліщак, заступник голови Українського інституту національної пам’яті, Леся Гасиджак, в. о. генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду, Андрій Замогильний, директор ДП «Дирекція з будівництва другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» та Руслан Фуфалько, начальник відділу європейської інтеграції МКІП. 

Сторони визначили подальші шляхи співпраці щодо відстоювання української ідентичності та збереження історичної пам’яті. Зокрема необхідні кроки для подальшої розбудови Національного музею Голодомору-геноциду, спрямовані на поглиблення пошукових та наукових ініціатив,  збереження історичної пам’яті для майбутніх поколінь.

Своєю чергою Павло Ґрод виcловив готовність Світового Конгресу Українців активно долучитися до пошуку додаткового фінансування для облаштування залів та експозицій Музею. Він також повідомив, що Організація планує розпочати масштабні кампанії зі збору артефактів серед представників української діаспори та пошук нащадків тих, хто пережив Голодомор. 

Вас може зацікавити

У театрі ім. Франка відбулась вистава Файний Франко Фʼюжн, присвячена 80-річчю вшанування памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу 

У театрі ім. Франка відбулась вистава Файний Франко Фʼюжн, присвячена 80-річчю вшанування памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу 

Республіка Польща подарувала автомобіль Музеєві війни

Республіка Польща подарувала автомобіль Музеєві війни