Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ростислав Карандєєв зустрівся з керівництвом Всеукраїнського товариства «Просвіта»

У Міністерстві культури та інформаційної політики України відбулася зустріч т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва з членами центрального правління Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

Переглянути фотоальбом

У зустрічі взяли участь голова товариства Павло Мовчан, заступник голови Георгій Філіпчук, а також члени правління та головної ради «Просвіти» – Герой України Степан Хмара, народний депутат I-VI скликань Іван Заєць, надзвичайний і повноважний посол України Володимир Василенко, юрист та політик Микола Голомша, а також голова громадської спілки «Українська Всесвітня Координаційна Рада» Михайло Ратушний.

«За роки своєї діяльності «Просвіта» реалізувала низку національних масштабних ініціатив, спрямованих на розвиток української культури, відродження історичної пам’яті та формування національної свідомості. Вдячний членам товариства за їх вагомий внесок і бажання продовжувати втілювати важливі національно-просвітницькі проекти, які сьогодні, під час війни, набувають особливої актуальності і значущості», –  зазначив т.в.о. Міністра Ростислав Карандєєв.

Серед тем, які обговорювалися на зустрічі, – підтримка та сприяння в реалізації культурно-просвітницьких проектів, які втілюються «Просвітою». Зокрема, видання просвітницького культурологічного тижневика «Слово Просвіти», видання книг: серія «Бібліотека українського воїна», словників та посібників з української мови, збірник статей «Історія «України», творів української класики, зокрема «Кобзаря» Тараса Шевченка, створення тематичної аудіовізуальної продукції, підтримка мистецьких проектів «Малі міста України». «Українське коло», «Історична пам’ять» і постійно діючих курсів з вивчення української мови. Також у ході зустрічі йшлося про проведення 25-26 серпня в Києві чергового VII Всесвітнього Форуму Українців.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську