Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ростислав Карандєєв звернувся з вітальним словом з нагоди 1125-річчя міста Галич

Сьогодні, 9 вересня, Ростислав Карандєєв, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України, звернувся до організаторів та учасників заходу з вітальним словом з нагоди відзначення 1125-річчя з часу першої писемної згадки про місто Галич в Івано-Франківській області.

Ростислав Карандєєв також взяв участь у панельній дискусії, присвяченій культурно-історичній спадщині Галича та її впливу на розвиток територій: спадкоємність та наступність. 

Під час свого виступу він звернув увагу на важливості збереження та охорони культурної спадщини України, як матеріальної, так і нематеріальної. Такі об’єкти спадщини мають велике значення для розвитку української ідеї та формування української ідентичності. Також важливо максимально залучити людей, які знаходяться як на тимчасово окупованих територіях, так і за кордоном, до соціального життя і сприяти їх соціалізації.

“На жаль, крім природних факторів, об’єкти культури потерпають від ворожих обстрілів. Ми не можемо дозволити їх знищення, оскільки це може призвести до того, що майбутнє покоління України залишиться без цінної матеріальної спадщини”, – зауважив він.

Т.в.о.Міністра культури та інформаційної політики України підкреслив важливість співпраці з європейськими партнерами для підтримки та розвитку країни, зазначивши: “Ми повинні вже зараз працювати над тим, щоб після перемоги стати активними учасниками європейського співтовариства, як в економічній, так і в культурній сфері”.

Він також закликав до навчання та застосування сучасних методик для здобуття знань та навичок, які відповідають сучасним європейським стандартам. Зокрема, у напрямку реставрації об’єктів культури, що залишається важливою складовою в цьому контексті.

У Івано-Франківській області відбуваються урочисті та представницькі заходи, до яких активно долучаються громади-члени Асоціації міст України.

Довідково, місто Галич у 1367 році було наділене Магдебурзьким правом та активно брало участь у становленні та роботі Асоціації міст України. У березні 2016 року місто стало лауреатом акції «7 чудес України: історичні міста та містечка». Місто продовжує активно брати участь у розвитку місцевого самоврядування, було неодноразовим переможцем різних акцій та проєктів, пов’язаних з питаннями самоврядності, збереження історичних та культурних цінностей. 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську