Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Розпочато новий проєкт співпраці між українською та німецькою книжковими сферами

У Німеччині розпочався новий урядовий проєкт, у рамках якого спрямовано 900 000 євро для підтримки української книжкової сфери. Цей проєкт має на меті підтримати книговидання в Україні та сприяти обміну інформацією та досвідом між українською та німецькою культурними сферами.

«Широкомасштабне вторгнення росії в Україну є водночас системною війною проти української культури й суспільної ідентичності. Це проявляється скрізь, де російська агресія прицільно спрямовується на бібліотеки, друкарні й літературні інституції. За таких обставин украй важкою стала робота видавництв, надзвичайно ускладнився доступ населення до літератури. Тим важливішою стала ініціатива Біржового союзу німецької книжкової торгівлі щодо посилення обміну інформацією та досвідом між німецькою та українською сферами книговидання», – сказала Клаудія Рот, міністерка з питань культури Німеччини.

У межах низки окремих проєктів заплановане надання підтримки українським авторам, видавцям та особам, які працюють у медійній сфері. Відповідає за реалізацію проєкту Біржовий союз німецької книжкової торгівлі в тісній співпраці з такими інституціями, як Франкфуртський книжковий ярмарок, Український інститут книги, Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал», професійне медіа про читання і книговидання «Читомо» й Goethe-Institut Україна.

Сприяння надаватиметься, зокрема, створенню колекції німецької літератури в українських бібліотеках, запрошенню українських авторів до німецьких книгарень та інших літературних інституцій, «Українській видавничій премії», англомовній онлайн-платформі, присвяченій літературі з України й інших країн регіону, а також представленню України на Франкфуртському книжковому ярмарку. Тривалість програми — до червня 2024 року.

Дане повідомлення можна переглянути на сайті Біржового союзу німецької книжкової торгівлі. 

В серпні 2022 року, в межах візиту до Німеччини, Олександр Ткаченко мав зустріч з Клаудією Рот, під час якої спілкувались про необхідність підтримки книговидання, медіа, кіно та інших сфер культури України. В результаті німецька сторона пообіцяла виділити 1 мільйон євро для цього.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську