Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Розпочався конкурс на здобуття премії імені В. С. Косенка у 2024 році  для композиторів – авторів музики для дітей та юнацтва

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголошує конкурс на здобуття премії імені В. С. Косенка у 2024 році.

Премія присуджується громадянам України на конкурсних засадах за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості для дітей та юнацтва. 

Щороку присуджується лише одна премія у розмірі 20 тисяч гривень. Премією відзначаються професійні композитори – автори музичних творів для дітей та юнацтва.

На здобуття премії висуваються завершені музичні твори/музичний твір, які були написані та оприлюднені (виконані) протягом останніх п’яти років, але не пізніше ніж за три місяці до їх висунення на здобуття премії. Не висуваються твори, які вже були відзначені премією або іншими преміями, державними нагородами.

Повторно премія може присуджуватися за наявності нових визначних досягнень у сфері професійної композиторської творчості для дітей та юнацтва, але не раніше ніж через п’ять років після попереднього присудження премії. Премія не присуджується посмертно.

Пропозиції щодо претендентів на здобуття премії вносяться творчими спілками, закладами вищої освіти мистецького спрямування, театрально-видовищними закладами, мистецькими колективами, громадськими об’єднаннями, що здійснюють діяльність у сфері культури.

Документи на здобуття премії подаються до 1 жовтня 2024 року (включно) до Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти (вул. Б. Грінченка, 1, м. Київ, 01001, [email protected]).

Контактні дані: (044) 202-13-90;
Гліб Генсіцький: [email protected]

Більше деталей на сайті Держмистецтв

Вас може зацікавити

«Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки»: в МКІП визначили наступні кроки реалізації проєкту

«Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки»: в МКІП визначили наступні кроки реалізації проєкту

Тризуб на монументі «Батьківщина-мати» – під постійним контролем

Тризуб на монументі «Батьківщина-мати» – під постійним контролем