Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Розпорядників публічної інформації навчали правил роботи в умовах війни

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Центром демократії та верховенства права сьогодні розпочали дводенний онлайн-тренінг для розпорядників публічної інформації «Доступ до публічної інформації в умовах війни».

Зареєструвалися на навчання майже 1000 осіб. 

У тренінгу взяв участь і заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко, який зазначив, що попри воєнний стан ця тема лишається надзвичайно актуальною.

«Воєнний стан дає можливість обмежувати права та свободи, утім, доступ до публічної інформації залишається надзвичайно важливим. Більше того: «Закон про доступ до публічної інформації» прямо говорить, що інформація людям потрібна в тому числі для того, щоб забезпечити безпеку людей», – сказав Тарас Шевченко.

Заступник міністра також зазначив, що така велика кількість людей, які відгукнулася – свідчення того, що тема дуже актуальна і МКІП спільно з ЦЕДЕМ потрапили точно у ціль.

«Як людина, яка була причетна і до написання до закону «Про доступ до публічної інформації», і до його подальшої імплементації, я радий, що сьогодні зібралося так багато учасників. Сподіваюся, кожен учасник зможе отримати корисну для себе інформацію», – підкреслив він.  

Під час тренінгу учасники, зокрема, вивчали:

  • Що робити із запитами на інформацію, у разі відсутності можливості надання відповідей на них у зв’язку з війною?

  • Чи можна застосовувати відстрочку у задоволенні запиту, зважаючи на воєнний стан?

  • Як відповідати на запити, що стосуються воєнного стану, військової діяльності, надання медичної допомоги, евакуації населення тощо?

  • В яких випадках можна обмежувати доступ до інформації під час війни?

  • Як відповідати на запити про надання суспільно важливої інформації під час війни?

  • Розміщення публічної інформації на сайтах розпорядників – що можна, а що ні? 

Учасники, які відвідають два дні тренінгу, отримають сертифікат про успішне проходження навчання.

 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора