Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Римова. Час війни»: в Укрінформі презентували збірку з віршами з передової 

Переглянути фотоальбом

Сьогодні, 11 січня, в Медіацентрі Україна-Укрінформ відбулася презентація поетичної збірки «Римова. Час війни», виданої в межах проєкту Міністерства культури та інформаційної політики й Центру захисту інформаційного простору «Книга для зміцнення національної єдності». У книзі опубліковані вірші понад 70-ти авторів, зокрема й твори, написані на передовій.

«Важливо те, що збірка «Римова. Час війни» видана за кошти бюджету для безоплатного поширення, передусім серед військовослужбовців, населення прифронтових, прикордонних і деокупованих територій, також серед студентів вишів. Від імені Міністерства хочу подякувати авторам і упорядникам за те, що словом доносять правду про події, що відбувається сьогодні в Україні, про війну», — зазначила директор Департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Ганна Красноступ. 

Вона додала, що проєкт «Книга для зміцнення національної єдності» є частиною плану заходів з реалізації Стратегії інформаційної безпеки України на період до 2025 року.

У збірці опубліковано поезії понад 70-ти авторів, зокрема, Петра Маги, Андрія Демиденка, Анатолія Матвійчука, Ігоря Астапенка, Вано Крюгера, Андрія Пермякова. Також у книзі представлені фотографії, які є документальним свідченням того, як українці боронять свободу для майбутніх поколінь.  

«Тематика збірки така, що інколи потрібні додаткові внутрішні сили, щоб все пропустити через себе. Водночас це була дуже плідна та оперативна робота: з усієї України активно долучалися автори. Це свідчить про те, що люди мали, що сказати, і їм хотілося поділитися цим. У книзі представлена поезія болю, глибокої віри в перемогу й у власні внутрішні сили», — сказала поетка, журналістка, упорядниця збірки «Римова. Час війни», лауреатка всеукраїнських літературних премій Юлія Береко-Камінська.  

Водночас головний редактор журналу ВСЕСВІТ Дмитро Дроздовський зауважив, що такі поетичні зібрання закладають сенси, із якими Україна житиме після перемоги. 

«Така антологія може стати візитівкою в представленні України в західному світі», — додав він. 

Засновник видавництва «Саміт-Книга» Ігор Степурін повідомив, що наклад збірки «Римова. Час війни» склав 1000 примірників. За його словами, книгу безплатно передали громадським об’єднанням й бібліотекам. 

«У нас є перші відгуки на цю книгу. Напередодні свят ми завезли її до шпиталю, до бійців, які проходять реабілітацію після поранення, щоб кожен із них знайшов «свій» вірш. Я радий, що ми реалізували цей проєкт, що є багато звернень з благодійних фондів та громадських організацій. Думаю, що найближчим часом багато українців зможуть долучитися до цієї поезії», — сказав керівник Державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору» Максим Удовиченко.

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв