Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Серію українських імерсивних виставок представили в Німеччині та Японії 

Події

Протягом лютого виставки «Імерсивний світ Шевченка» та «Україна земля хоробрих», створені завдяки партнерству продюсерів з України Наталі Делієвої та з Канади Валерія Костюка, представили в Берліні та Мюнхені в Німеччині, а також в Токіо в Японії.

16 лютого, до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, Український Вільний Університет у Мюнхені, Посольство Канади в Німеччині та Посольство України в Німеччині провели показ двох мультимедійних виставок: «Україна: земля хоробрих» та «Імерсивний Світ Тараса Шевченка».

Пізніше в Берліні на форумі Україна-Німеччина відбувся Імерсивний концерт «Звуки України», який включав Імерсивний контент виставок «Імерсивний світ Тараса Шевченка», про українських митців в Канаді «Осередок», «Україна земля хоробрих» – під авторську фортепіанну музику українського композитора та піаніста Тимура Полянського. Концерт відкрила заступниця Міністра культури та інформаційної політики України Анастасія Бондар разом з послом Канади в Німеччині.

А вже 23 лютого в Токіо в концертному залі Посольства Канади в Японії у партнерстві з Посольством України в Японії відбулась прем’єра імерсивного концерту «THE SOUND OF UKRAINE». Українська мультимедійна виставка вперше демонструвалась в Японії під музику Тимура Полянського та відомої японської скрипальки Тії Савади. Подія була присвячена другій річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. На ній були присутні посли Німеччини, Молдови, Румунії, Австрії, Литви, Греції, Естонії, Латвії, Грузії, Франції, Італії, Іспанії, Канади і України.  

Виставки створені Наталею Ділієвою підкорили серця не одного глядача по всьому світу. За свої досягнення та невпинну працю протягом багатьох років, за великий внесок в розвиток культури, суспільну та волонтерську діяльність її було нагороджено орденом Княгині Ольги III ступеня, який вручив  Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в стінах МКІП.

Вас може зацікавити

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО 

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО 

ЮНЕСКО відкрила в Києві фотовиставку, присвячену впливу війни на культуру

ЮНЕСКО відкрила в Києві фотовиставку, присвячену впливу війни на культуру