Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

“Щастя як мета”: У Чернівцях відбувся четвертий Національний круглий стіл

26 жовтня 2020 року в Чернівцях за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики пройшов четвертий Національний круглий стіл. Цього разу у фокусі обговорення була тема “Щастя як мета”.

“Якщо ми як нація та як громадяни перестанемо керуватися принципом меншовартості та почнемо вірити в самих себе – тема щастя стане для нас суттєвим чинником для розуміння, куди і як ми могли б рухатися”, – зазначив під час заходу Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Координатором четвертого Національного круглого столу став голова Центру досліджень політичних цінностей, автор концепції “25 сходинок до суспільного щастя” Олесь Доній.

Серед ключових тез, озвучених учасниками:

Антон Дробович, голова Український інститут національної пам’яті
Неможливо будувати щасливе суспільство, якщо воно не буде базуватися на повазі до прав людини, до людської гідності і до свободи. Логічною метою будь-якої держави повинно бути створення суспільства вільних і щасливих людей.

Вадим Яковлев, письменник
Щастя ніколи не стане метою України як держави і українців як нації, поки індивід не стане самоціллю для нашої країни і для нашого народу.

Василь Кузан, письменник
Щастя – це відчуття свободи: свободи від умовностей, від залежностей, свободи від того, що нам нав’язує зовнішній світ. Щастя – це вміння захистити себе від різних впливів.

Святослав Вишинський, філософ
Українцям як спільноті бракує відчуття своєї власної історичної місії та покликання. Якщо ми побачимо свою мету – ми станемо щасливими.

Олексій Толкачов, футуролог, письменник
Кожен може бути щасливий індивідуально. Але щастя залежить від якості суспільних стосунків. Держава має стати сервісом забезпечення щастя, популяризуючи сповідання цінностей, як основи суспільних стосунків.

Дана Оханська, модель
Критеріїв щастя є багато. Одні з них – самореалізація в країні, де я живу, та здорове сексуальне життя.

Тетяна Коваленко, телеведуча, журналістка
Виховання щасливими дорослими щасливих дітей – це ключова інвестиція у загальне щастя. Мова йде про виховання емоцій, які відповідають за внутрішнє щастя, замість навали знань, направлених на конкуренцію і завоювання зовнішнього світу.

Нагадаємо, 19 жовтня у Харкові пройшов Національний круглий стіл на тему “Мова”, 24 вересня в Одесі – на тему “Історія”, 10 вересня в Києві – на тему “Культура діалогу”.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора