Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Швейцарський художник зі світла Геррі Хофштеттер на Різдво підсвітив важливі будівлі у Києві

23 та 25 грудня в межах світлового арт-туру «РІЗДВЯНЕ СВІТЛО ДЛЯ НАДІЇ» на столичних будівлях засяяли проєкції абстракцій на різдвяну тематику, орнаментів та ще багато українських символів. У суботу, 24 грудня, світловий маршрут був скасований через трагедію в Херсоні, де ворожий обстріл призвів до численних жертв.

Швейцарський митець Геррі Хофштеттер зі своєю командою свідомо відмовились від святкування Різдва зі своїми родинами на знак солідарності з Україною. Адже багато українців через російську збройну агресію не можуть святкувати як зазвичай. То ж Геррі Хофштеттер, використовуючи власний генератор, поділився світлом та надією з українцями й підсвітив будівлі культурних об’єктів столиці.

«До нас в гості зі своїм світлом приїхав Геррі Хофштеттер– всесвітньо відомий швейцарський художник зі світла. Саме він перетворив айсберг на Тітанік, гору Айгер на тигра, Маттерхорн на великі прапори країн. Цими днями він провів свій арт-тур у Києві. Це дуже символічно, що в часи, коли росія намагається позбавити нас світла, ми спільно з нашими європейськими друзями це світло можемо повернути. Хоча б в такий мистецький спосіб. Дякую Геррі Хофштеттеру та його команді за чудовий різдвяний подарунок та чекаємо в гості знову», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Візерунки можна було побачити 23 грудня – на Андріївській церкві, Національному музеї історії України, Дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря та Дзвіниці Софійського собору, а 25 грудня підсвітили монумент Батьківщина-мати, Центральний залізничний вокзал, Костел святого Миколая, а також Міністерство культури та інформаційної політики України й Міністерство закордонних справ України. Деякі проєкції перетворять на NFT, а отримані кошти спрямують на проведення наступної акції солідарності.

Проєкт реалізовано за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, посольства Швейцарії в Україні, посольства України у Швейцарії, Міністерства внутрішніх справ.

 

Вас може зацікавити

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги