Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Швейцарський митець Геррі Хофштеттер підсвітить будівлі в Україні, аби вшанувати пам’ять жертв російської агресії

З 22 по 27 лютого швейцарський художник зі світла Геррі Хофштеттер в межах арт-туру містами України «Вшанування пам’яті. Світло для надії» підсвітить будівлі й пам’ятники до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. Така акція солідарності має на меті принести українцям надію та світло, яких вони були позбавлені протягом року агресивної війни, сповненого трагедій і руйнувань.

Всесвітньо відомий художник приїде в Україну на запрошення Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, а також за ініціативи та підтримки Посольства Швейцарії в місті Києві. 

Під час арт-туру на відомих будівлях всі охочі зможуть побачити художні проєкції, присвячені річниці повномасштабної війни в Україні, а також українські символи незламності. 

Геррі Хофштеттер подорожуватиме з невеликою командою з чотирьох осіб і власним електрогенератором. Від заходу сонця і до комендантської години він буде самостійно робити проєкції в різних містах України. Кожна підсвітка триватиме 15 хвилин. Маршрут туру та локації не розголошуються з метою безпеки. Будівлі обиратимуть у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України та Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти й містами.

Нагадаємо, Геррі Хофштеттер – всесвітньо відомий митець зі Швейцарії. Своїми роботами він доводить, що варто жити й захищати планету Земля та її довкілля. Серед робіт митця – освітлення гори Маттерхорн у Швейцарії. Це була акція солідарності зі світом під час карантину 2020 року через COVID-19. Геррі також створив найбільший витвір мистецтва у світі. 22 лютого 2022 року, у китайський рік Тигра, він спроєктував тигра довжиною 5,3 км на північній стороні Айгера в Швейцарії – Тигр на Айгері. 

Минулого року Геррі Хофштеттер приїжджав на Різдво до Києва, аби подарувати українцям світло надії. Його арт-тур мав великий успіх в Україні.

Зображення проєкцій будуть доступні для ЗМІ щодня з 23 лютого до 28 лютого 2023 року з 12:00 в інформаційному агентстві www.keystone-sda.ch

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону