Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Сойчине крило»: через 67 років після прем’єри повернувся на сцену балет Анатолія Кос-Анатольського на сюжет новели Івана Франка

Після довгих років затишшя, 23 грудня відбувся перший з 1956 року показ балету «Сойчине крило». Постановка є продовженням кількарічної послідовної роботи колективу Київської опери та її керівника Петра Качанова зі збагачення українського репертуару.

Переглянути фотоальбом

Радянська влада намагалась приховати від глядачів українську самобутність, зокрема і цей твір. «Комуністична та пост-комуністична традиція, яка впиралася у «Лускунчик» вже, на щастя, закінчилася. Ми повинні показувати на Різдво та новорічні свята щось своє», – зазначає Петро Качанов.

На балет завітав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. Він привітав колектив із успішною виставою та вручив подяку від міністерства Георгію Ковтуну – хореографу-постановнику даного балету.

«Це не історія з бантиками і не казка, це – правда життя, з якою, на жаль, стикається багато жінок. Прикро, що вони можуть впізнати тут себе, але є і світлі сторони», – зазначає Анастасія Романицька, виконавиця партії Марії-Манюсі.

Вас може зацікавити

Український інститут книги став членом EURead

Український інститут книги став членом EURead

Через російську агресію в Україні постраждало 1062 пам’ятки культурної спадщини

Через російську агресію в Україні постраждало 1062 пам’ятки культурної спадщини