Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Спільна заява Співголів Змішаної українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав національних меншин

14 липня 2020 року в Будапешті пройшла зустріч співголів Змішаної українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав національних меншин: Заступника Міністра культури та інформаційної політики України Світлани Фоменко та Уповноваженого міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини з питань розвитку політики сусідства Ференца Калмара.

Зустріч відбулася на виконання домовленостей, досягнутих під час візиту Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби в Угорщину 29 травня 2020 року та підтверджених в ході візиту Міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петера Сійярто в Україну 25 червня 2020 року, а також у контексті підготовки до візиту Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Україну, проведення якого попередньо планується у липні 2020 року.

Сторони висловили задоволення відновленням роботи Комісії та домовилися про подальші конкретні кроки для організації її засідання, яке має відбутися згідно з принципом почерговості в Україні.

Співголови підкреслили спільну налаштованість на взаємодію з метою сприяння забезпеченню прав угорської меншини в Україні та української в Угорщині, підкресливши важливу зв’язуючи роль, яку меншини покликані відігравати у зміцненні та подальшому розвитку українсько-угорських відносин.

Сторони підтверджують, що кроки, які здійснюються в сфері захисту та забезпечення прав національних меншин, мають відповідати взятим на себе міжнародним зобов’язанням, а також Базовому договору між Україною та Угорщиною.

Разом з тим Співголови підтвердили, що під час наступного засідання Змішаної українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав національних меншин вони прагнутимуть до всебічного розгляду актуальних питань, які потребують вирішення, та до досягнення змістовних результатів.

Вас може зацікавити

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

1085 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію

1085 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію