Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Спільними зусиллями органів влади вдалося уникнути рейдерського захоплення майна університету імені І. Карпенка-Карого, – Ростислав Карандєєв

5 вересня 2023 року Касаційний господарський суд у складі Верховного суду ухвалив остаточне рішення на користь держави у справі щодо можливого рейдерського захоплення майна Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого та земельної ділянки, на якій розташовані навчальні корпуси Інституту екранних мистецтв за адресою: вул. Євгена Коновальця, 18. 

«Справа виграна 5 вересня є результатом співпраці між усіма органами влади і навіть органами місцевого самоврядування, які долучилися до нього для того, щоб інтереси держави не були порушені. Міністерство культури та інформаційної політики, як орган, який координує діяльність університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого був долучений до судового процесу. Ми зрозуміли, що нам потрібне юридичне та фахове підсилення, ми дякуємо Генеральній прокуратурі України та Київській міській державній адміністрації, громадськості й студентам університету, які проявили свою позицію і стали на захист своїх прав, аби мати можливість вчитися, й щоб держава не втратила своє. А мова йшла, не багато, не мало, про корпуси інституту екранних мистецтв, про земельні ділянки на території міста Києва, які мають високу вартість. Але вони для нас ще більш важливі, оскільки там здійснюється навчальний процес. Наші студенти набувають тих знань, які необхідні для реалізації завдань в гуманітарній сфері», – прокоментував т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Нагадаємо, договір про інвестування реконструкцій Української студії хронікально-документальних фільмів з надбудовою головного корпусу для офісних приміщень та будівництва жилого комплексу визнаний недійсним. Його було укладено за відсутності згоди органу управління державного підприємства – Міністерства культури та інформаційної політики України, а умови передбачали реконструкцію не лише об’єктів Укркінохроніки, а й вишу, який не є стороною правочину.

Справа набула значного суспільного розголосу, адже фактично держава могла втратити права на майно та земельну ділянку.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України