Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

США та Україна поглиблюватимуть співпрацю задля збереження української культурної спадщини

1 березня відбулась онлайн зустріч Олександра Ткаченка, міністра культури та інформаційної політики України, та його заступників Галини Григоренко, Анастасії Бондар, Катерини Чуєвої, Тараса Шевченка з Лі Саттерфілд, заступницею Державного секретаря з питань освіти та культури США та її командою. 

Тема зустрічі – поглиблення відносин України та США у сфері відновлення української культурної спадщини та культурної інфраструктури, яка була пошкоджена внаслідок російської агресії. Зокрема, це удосконалення Національної системи охорони культурної спадщини, що має стати ефективним інструментом для трансформації законодавства й цифровізації сфери. Водночас оцінка збитків є першим і невідкладним кроком, який необхідно зробити для подальшої реалізації проєкту.

Олександр Ткаченко подякував Державному департаменту США за виділення 7 мільйонів доларів США на підтримку зусиль України щодо захисту її культурної спадщини. 

«Лі Саттерфілд розуміє, що ця війна про культуру та ідентичність, тому українцям треба всіляко допомагати, аби її зберегти. Наші американські колеги розповіли, що активно працюють над створенням Фонду для допомоги культурній спадщині України, нашим митцям та інституціям. Вже зараз підтримують дистрибуцію українських документальних фільмів, надають стипендії українським учням, вже зараз говорять про саміт G20 і як там будуть просувати українське питання», – прокоментував Олександр Ткаченко.

Він також наголосив на важливості колаборацій українських колективів і закладів із зарубіжними партнерами, а також необхідності тісної координації процесів й співпраці з МКІП та подякував колегам за всебічну  підтримку.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону