Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Стартував Cultural Policy Lab: проєкт ERSTE Foundation і Міністерства культури та інформаційної політики

Erste Foundation спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України запускають серію аналітичних лабораторій на теми: культурна спадщина, повоєнне відновлення та розвиток міст, креативні індустрії, європейська інтеграція, інформаційна політика, цифрові трансформації в культурі тощо.

Перша Policy Lab стартувала у Відні 30 листопада, її ключовими темами є політика у сфері культурної спадщини в Україні, розбудова українських міст у повоєнний період, роль держави та громадянського суспільства у цих процесах.

Від МКІП участь у події беруть Катерина Чуєва, заступниця Міністра культури та інформаційної політики і Мар’яна Томин, директорка Департаменту культурної спадщини. 

«В умовах війни доводиться постійно вирішувати нагальні питання, «гасити пожежі», як у прямому, так і в переносному значенні. Але ми мусимо свідомо виділяти час на стратегування та вироблення рішень, котрі забезпечуватимуть розвиток країни після перемоги. Ініціатива Erste Foundation дає можливість сфокусуватися на стратегічних цілях та шляхах їх досягнення – разом з фахівцями з України та з країн ЄС, котрі мають досвід як у власне пам’яткоохоронній справі, так і у виробленні політик, інвестуванні, підтримці та реалізації проектів, містобудівній діяльності та інших сферах, а також країн, які пройшли через збройні конфлікти. Загальна рамка – європейська інтеграція, національна безпека, екосистема культурної спадщини», – зазначила Катерина Чуєва

«Culture Policy Lab – лабораторія політик розбудови культури повоєнної України. Мета зібрання цих дуже різних, але однаково фахових та відданих Україні людей – проранжувати існуючі проблеми в культурній сфері і креативній економіці та винайти несподівані, швидкі та ефективні шляхи їх вирішення», – сказала Яна Барінова, ініціаторка проєкту, проджект-менеджерка  ERSTE Foundation.

Проєкт реалізується за ініціативи ERSTE Foundation спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України, за підтримки KEA European Affairs та за юридичної підтримки міжнародної фірми CMS.

Довідково:

ERSTE – фінансове об’єднання Австрії, яке реалізує проєкти, спрямовані на служіння загальному благу. Організація сповідує принципи розширення можливостей ініціатив, спрямованих на розвиток громадянського суспільства та демократичний регіональний поступ. Ареал діяльності ERSTE Stiftung/Foundation має широкий спектр проєктів, досліджень, які охоплюють гуманітарний, культурологічний та економічний напрями.

Вас може зацікавити

МКІП долучилося до міжнародного Партнерства за інформацію та демократію

МКІП долучилося до міжнародного Партнерства за інформацію та демократію

Україна та Норвегія посилюватимуть співпрацю у сфері культури та медіа

Україна та Норвегія посилюватимуть співпрацю у сфері культури та медіа