Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Стартував конкурсний добір на посаду виконавчого директора Українського культурного фонду

Сьогодні, 18 червня, в Укрінформі відбувся брифінг щодо старту конкурсного добору на посаду виконавчого директора Українського культурного фонду.

Переглянути відео

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської

«Український культурний фонд працює, виконує свої обов’язки й Наглядова рада. Вона приймає надзвичайно актуальні та важливі на сьогоднішній день рішення. Вони всі приймаються не тільки в консенсусі самих членів наглядової ради, а й з боку міністерства як органу управління. Це велике досягнення, яке, я вважаю, ми мусимо розвивати і далі. Саме тому, попри певні обмеження, які сьогодні встановлені в нашій країні в зв’язку з війною, законом про воєнний стан, ми спільно прийняли рішення про те, щоб провести вибори виконавчого директора Українського культурного фонду за максимально демократичною процедурою», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Він також підкреслив, що існує необхідність модернізації законодавства про Український культурний фонд. Наразі вже створена відповідна робоча група. Члени наглядової ради, як люди, які мають великий досвід роботи в сфері, розуміють процеси, зокрема і бюджетування, долучилися до створення удосконаленого законопроєкту про УКФ. 

Ростислав Карандєєв закликав медіа активно висвітлювати демократичний конкурс на посаду виконавчого директора Українського культурного фонду. 

Спікери роз’яснили вимоги до потенційних кандидатів та кандидаток, а також розповіли про критерії добору та терміни проведення конкурсу.

«Є дорожня карта і ми будемо рухатися відповідно до закону. Від вчорашнього дня є 30 днів на те, щоб подати документи кандидатам. Потім наглядова рада, після технічного відбору та перевірки всіх документів, розгляне кандидатури й буде проводити співбесіди. Ми дуже сподіваємося, що вони будуть не формальні, а змістовні. Це не проста робота. Я б закликала всіх колег із середовища подаватися на посаду виконавчого директора Українського культурного фонду. Якщо ми хочемо змін, то маємо до них долучатися. Оця спільна дія, об’єднання зусиль, синергія приводять до результату», – розповіла голова Наглядової ради УКФ Наталія Кривда. 

Виконавчий  директор Фонду обирається Наглядовою радою Фонду за результатами публічного та прозорого конкурсного добору в порядку, визначеному Регламентом Наглядової ради Фонду.

У пресконференції також взяли участь члени Наглядової ради УКФ: Юрій Савчук, Богдан Логвиненко та Богдана Півненко.

Нагадаємо, Український культурний фонд (УКФ) – державний оператор розвитку культури та креативних індустрій України. Інституція заснована у 2017 році на підставі відповідного Закону України «Про Український культурний фонд».

До складу Наглядової ради УКФ входять дев’ятеро осіб: двох визначає президент, двох – Міністерство культури та інформаційної політики України. По два представники від закладів культури та громадських об’єднань обирають шляхом відкритого рейтингового інтернет-голосування. Голову Наглядової ради (голову Фонду) висувають на посаду окремо інші вісім членів і затверджують наказом МКІП. Строк повноважень членів Наглядової ради становить три роки.

Підтримка індивідуальних, національних та міжнародних культурно-мистецьких проєктів здійснюється на конкурсних засадах в межах семи секторів: аудіальне мистецтво, візуальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, культурна спадщина, літературна справа, перформативне та сценічне мистецтво, культурна та креативні індустрії.

За сім років діяльності УКФ профінансував 2717 культурно-мистецьких проєктів. Загальна сума інвестицій у ці проєкти становить понад 1,6 млрд грн.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука