Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2024

26 березня у Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей ім. Т. Г. Шевченка відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання – «Читацька родина єднається заради вільної країни», організоване Національною бібліотекою України для дітей за підтримки МКІП. 

Переглянути фотоальбом

З вітальним словом до читачів та гостей звернувся Ростислав Каарандєєв, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України. «Сьогодні в бібліотеках створюється майбутнє нашої країни, нехай воно буде таким же світлим, як посмішки дітей, які прийшли на це свято, а дорослі нехай будуть поруч і оберігають щасливе дитинство з книгою, адже кожен вечір, проведений із українською книгою, кожен відгук про неї – це впевнений крок до Перемоги» – сказав він.

Гасло цьогорічного Тижня – «Наближаємо Перемогу з книгою» має на меті показати, наскільки важливою, надихаючою і натхненою є роль книги  сучасних умовах. Кожного року під час весняних канікул в усіх бібліотеках для дітей країни у різних форматах відбувається низка літературно-мистецьких заходів, спрямованих на популяризацію книги та читання, зокрема, у соціальних мережах проходить національний читацький марафон «Діти України читають захисникам»; у бібліотеках відбуваються поетичні читання, презентації книг, літературні вікторини, зустрічі з письменниками та фахові дискусії. 

Привітали учасників свята заступник начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Катерина Колтунова, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко, директор Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка Таїса Манжула, пресофіцер управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, письменниця, журналістка Олена Мокренчук, директор Національного видавництва дитячої літератури «Веселка» Олексій Кононенко та директор видавництва «Ліра-К» Віталій Зарицький.

Під час свята відбувалося жваве спілкування дітей з письменниками: Оксаною Герман, Надією Гармазій, Василем Левицьким, Вікторією Семененко, Оленою Надутенко та іншими. А окрасою зустрічі став виступ вокального ансамблю «Срібні дзвіночки» та дитячого квартету саксофоністів музичної школи №1 ім. Г. Г. Нейгауза м. Кропивницького, а також виступ ансамблю барабанщиць Донецького державного університету внутрішніх справ.

Традиційно у Національній бібліотеці України для дітей у Міжнародний день дитячої книги 2 квітня відбудеться фінальне свято Всеукраїнського тижня дитячого читання – «Книжковий синопсис «У кадрі – КНИГА!», під час якого відбудеться вручення нагороди лауреату Всеукраїнської літературної премії імені Всеволода Нестайка.

Вас може зацікавити

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

Держкомтелерадіо припинив розповсюдження інтернет-магазинами майже 700 найменувань російських книг

Держкомтелерадіо припинив розповсюдження інтернет-магазинами майже 700 найменувань російських книг