Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Світові музеї отримають у подарунок NFT експонати знаменитого Бородянського півника

Музей війни META HISTORY подарує світовим музеям спеціальні NFT з колекції «Неймовірний півник», що символізує симбіоз культур і націй світу. Кожен музей отримає унікальний експонат – точну цифрову 3D модель знаменитого майолікового півника, який пережив окупацію в Бородянці.

Перше вручення NFT відбулося у віртуальному просторі на честь їх передачі Латвійському національному художньому музею та Національному художньому музею України у рамках презентації колекції The Incredible Rooster.

Поверхня кожного півника розписана в стилі однієї з кращих картин, що зберігається в експозиції музею, якому NFT буде подарований. Таким чином, два твори мистецтва, поєднуючись в одному, символізують взаємозв’язок культур різних націй, з якими зараз співпрацює Україна.

«Ця колекція має привернути увагу всіх, хто цікавиться NFT та мистецтвом, до України. Ми хочемо наочно показати, як різні культури здатні взаємно збагачувати одна одну. Так само, у будь-якій сфері Україна, наші люди, можуть привнести у світовий контекст нові досягнення, відкриття, твори мистецтва», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Колекція створена найбільшим благодійним NFT-проєктом META HISTORY museum, щоб зібрати кошти на відновлення знакових культурних памʼяток України, які постраждали від війни. 

The Incredible Rooster відрізняється від інших колекцій Метамузею тим, що NFT з неї будуть не продані, а подаровані. Музеї приймають експонати на знак підтримки культурних ініціатив України, звернених до всього світу.

«Здається, говорити зараз про час, коли відбуватиметься відновлення України, її розвиток, – щось абсолютно неймовірне. Але волонтери та благодійні проєкти тут нині показують, що вони здатні на неймовірне. І ми покладаємось на поєднання NFT та мистецтва, як спосіб, що дозволить отримати необхідну увагу і кошти благодійників. З допомогою світової уваги та відкритості музеїв до наших ініціатив культурна спадщина України обов’язково буде відновлена», – додав VK, засновник META HISTORY museum.

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України