Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Священні скрижалі України. Олександр Животков»: в Італії відкрилась виставка українського художника

У місті Падуя в галереї Galleria Civica Cavour відкрилась виставка «Священні скрижалі України. Олександр Животков». Італійські глядачі зможуть побачити 33 твори, створені після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Виставка організована українською благодійною фундацією Stedley Art Foundation у співпраці з муніципалітетом Падуї — Департаментом культури, а також під патронатом регіону Венето, Міністерства культури та інформаційної політики України, Посольства України в Італійській Республіці, Консульства України в Мілані.

З 24 лютого 2022 року київська майстерня Животкова перетворилася на його особисте поле бою, де художник власною творчістю розпочав боротьбу за Україну. Більшість творів митця присвячено конкретним датам та місцям, які назавжди залишаться відкритими ранами в серцях українців, — Буча, Маріуполь, Ірпінь, Херсон, Вінниця.

«Животков залишився у рідному місті після початку жорстокої агресії проти України в лютому 2022 року. Нині він творить у своїй майстерні в Києві, що зазнає ракетних обстрілів росіян. Тож його роботи глибоко просочені величезною трагедією, що її переживає український народ. Цією виставкою ми хочемо висловити співпереживання нашої мерії і нашого міста українському народові з надією, що завдяки культурі можуть бути створені умови для повернення миру та відновлення поваги до міжнародного права», – зазначив Асесор з питань культури міста Падуї Андреа Колазіо. 

Олександр Животков — один із небагатьох сучасних митців, які у власній творчості зосереджені на трагізмі буття та на етичних ідеалах людства. Завдяки мистецькій переконливості та колосальній художній напрузі рельєфи Животкова – це документальне свідчення трагедії та доказ хиткості гуманізму в світі.

Вхід на виставку безкоштовний. Виставка працюватиме з вівторка по неділю. В будні з 11:00 до 13:30 з 14:00 до 19:30, у вихідні з 10:00 до 13:30 з 14:00 до 19:30. 

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв