Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко обговорив з латвійськими колегами пріоритети співпраці в сферах культури та інформаційної політики 

Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції, під час робочого візиту до Латвійської Республіки взяв участь у міжнародному форумі «Інтеграція України до ЄС через мистецтво та культуру: Поєднуючи Україну та Латвію». 

Під час виступу на форумі Тарас Шевченко зазначив, що мистецтво та культура є не лише засобами висловлювання національної ідентичності, але й потужним інструментом для побудови партнерських відносин між Україною та Латвією. Форум включав презентації латвійських експертів щодо урядової структури та культурної політики Латвії, креативних індустрій та культурної спадщини. Також в ході форуму відбулися дві дискусії за участю представників Латвії та України: «Європейський культурний простір: Досвід Латвії» та «Відновлення культурного простору в Україні».

«Латвія є не тільки надійним союзником, але й прикладом співпраці та підтримки у важкі часи. Ця країна надала не лише тимчасовий прихисток для тисячі українців через російську агресію, але і стала активним партнером у спільних зусиллях на шляху до перемоги України та стабільності», – наголосив Тарас Шевченко. 

В рамках візиту Тарас Шевченко також провів ряд зустрічей з керівництвом Міністерства культури Латвійської Республіки. Зокрема, під час зустрічі з Міністеркою культури Агнесе Логіною обговорили пріоритети співробітництва у сферах культурної та інформаційної політики. Особливо корисним для обох сторін був обмін досвідом з питань посилення медіаграмотності та протидії дезінформації. Адже обидві сторони пройшли нелегкий шлях деколонізації, тому мали можливість поділитися успіхами у цьому напрямі, а також окреслити плани на найближче майбутнє.

Міністерка культури Латвії поінформувала про національне законодавство та норми законодавства ЄС і погодилася надавати методичну допомогу в питаннях імплементації європейського законодавства. Агнесе Логіна наголосила, що Латвія готова і надалі допомагати українцям і відкрита до співробітництва з українськими митцями та мистецькими установами.

Під час зустрічі з Міністеркою охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку Інгою Бєрзінею обговорювалися актуальні питання децентралізації культури та ролі культурних ініціатив у розвитку громад.

Робочий візит Тараса Шевченка до Латвійської Республіки був організований мережею захисту національних інтересів «ANTS» та проєктом «Відновлюємо Україну разом», при підтримці Європейського Союзу.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора