Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко: У час війни протидія дезінформації – є однією з найголовніших справ

У п’ятницю, 5 серпня, у Києві стартував форум асоціації медіаінтернів-учасників програми «Хаб медіамобільності», у межах якого відбувається конференція «Воєнні медіавиклики-2022».

Протягом двох днів медійники обговорюватимуть, як ЗМІ працювати в умовах війни та як журналістика може наближати перемогу.

У форумі взяв участь заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко, який курує теми реалізації державної політики у сфері інформаційного суверенітету і інформаційної безпеки.

«Нині протидія дезінформації – є однією з найголовніших справ. Під час війни важливою є наша скоординованість діяльності. Тому ми намагаємося координувати, як державні інформаційні можливості, так і приватні. Приклад – «телемарафон». Я впевнений, якби на початку війни канали не об’єдналися, деякі з них протягом першого місяця могли би “випадати” з ефіру через технічні проблеми. Натомість «система підстраховування» дала можливість отримати якісну картинку одночасно скрізь. Це водночас і цікава, і унікальна історія, яка відбулася», – сказав у виступі Тарас Шевченко. 

Заступник Міністра також розповів, які проекти впроваджує міністерство для протидії дезінформації.

«У міністерстві є декілька ключових інформаційних проектів, які ми запустили за рік до початку війни. І вони виявилися дуже на часі. Зокрема, це Центр стратегічних комунікацій, сайт та телеграм-канал проекту «Справді» і національний проект «Фільтр». Без перебільшення, ці проекти є важливими складовими інформаційної інфраструктури держави», – наголосив Тарас Шевченко.

Окрім того, мова йшла й про законопроект «Про медіа», який нині знову почав активно дискутуватися. 

«Справді, цей закон вноситиме суттєві зміни. Так, він посилює повноваження державного органу – Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, і так, він додає регулювання інтернет-ЗМІ, які з одного боку отримують можливість зареєструватися як ЗМІ, а з іншого – незалежно від реєстрації підпадатимуть під дію регулювання Нацради. Це те, що держава багато років уникала робити. Роботу, яку не було завершено до початку повномасштабної війни, доводиться завершувати зараз», – підкреслив заступник Міністра.   

 

 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора