Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко виступив зі спеціальною доповіддю під час наради ОБСЄ у людському вимірі з питань медіаграмотності та демократії

Протягом 27 та 28 травня у Відні відбулась додаткова нарада ОБСЄ у людському вимірі з питань медіаграмотності та демократії. Заступник  Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко виступив зі спеціальною доповіддю на запрошення Мальти, яка нині головує в ОБСЄ. 

Тарас Шевченко розповів учасникам наради про розвиток медіаграмотності та виклики, які стоять перед Україною та світом з огляду на виборчі процеси в багатьох державах та загострення збройних конфліктів.

«2024 рік – це рік супер виборів у світі. Рекордна кількість громадян відправиться на виборчі дільниці, включаючи Індію, США, Пакистан, Європейський Союз, Мексику, Молдову. Вкрай важливо, щоб люди у всьому світі мали здатність відповідально споживати інформацію і робити поінформований вибір», – сказав заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко. 

Заступник міністра розповів про намагання держави-агресора знищити українську ідентичність. Зокрема, Тарас Шевченко поінформував про знищення однієї з найбільших типографій в Європі «Фактор-друк», де була надрукована дитяча книжка «Ніта. Ховайтесь, фейки світу» авторки Каті Сіль, яка була створена в рамках реалізації міністерського проєкту з медіаграмотності «Фільтр».

Заступник міністра наголосив на важливості захисту демократій від дезінформаційних впливів у 2024 році, коли відбудеться рекордна кількість виборів у світі,  а також поділився практиками України у сфері розвитку медіаграмотності. 

«Системний розвиток медіаграмотності потребує чіткої стратегії та відповідальної інституції. Саме тому кілька років тому медіаграмотність стала частиною Стратегії інформаційної безпеки, а МКІП заснувало національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр». Ми пишаємося, що ця ініціатива увійшла в звіт ОБСЄ як успішна практика розвитку медіаграмотності на державному рівні», – додав Тарас Шевченко.

Він також наголосив, що окрім стратегії, яку Україна має загалом щодо інформаційної безпеки, МКІП розробило стратегію Міністерства щодо розвитку медіаграмотності, презентація якої відбудеться 3 червня.

Більше інформації тут

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука