Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко взяв участь в панельній дискусії на «Kyiv Media Week 2023»

Сьогодні, 4 жовтня, відбулася панельна дискусія на «Kyiv Media Week 2023» на тему: «На часі чи не на часі? Державна підтримка контент-індустрії в умовах повномасштабної війни». Учасниками дискусії стали Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції, Марина Кудерчук, Голова Державного агентства України з питань кіно, Олег Черниш, Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. 

Переглянути фотоальбом

Спікери обговорили стратегію державної підтримки аудіовізуального сектору, перспектив і пріоритетів на найближчий рік, а також зосередилися на певних важливих індустріальних аспектах.  

За словами Тараса Шевченка, процес формування бюджету на наступний рік для культурних індустрій в Україні триває, і він висловив надію на збільшення фінансування цього сектору, хоча витрати на військову сферу, звісно, поки залишаються в пріоритеті.

«Нам важливо берегти нашу історію та захищати її, особливо в рамках нової стратегії щодо національної та громадянської ідентичності. Ми звернулися до програми ЄС «Креативна Європа» з проханням відкрити всі конкурси для українських компаній, які стосуються аудіовізуальних програм. Виконавши свої зобов’язання щодо прийняття закону «Про медіа», ми готові технічно, і зараз необхідно провести процедури, щоб «Креативна Європа» приєднала Україну та українські компанії до всіх її фондів. Крім фінансового аспекту, це також питання співпраці з європейськими партнерами. Маю сподівання, що українські компанії вже наступного року зможуть подавати заявки для участі в конкурсах від «Креативна Європа», – наголосив заступник Міністра.

«Kyiv Media Week 2023» організовано за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Партнери: Media Business Reports, FILM.UA Group, 1+1 media, Starlight Media, Суспільне Мовлення, ЛІГА net, Детектор медіа, MMR, Українська Кіноасоціація, Avalon, Lviv Croissants, Galicia, кафе-сироварня  «Мацоні», Одеський міжнародний кінофестиваль. Нетворкінг партнери: Jack Daniel’s, Finlandia, VILLA UA.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську