Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко взяв участь в секторальному воркшопі «Соціальна інфраструктура та послуги» в рамках підготовки Третьої Швидкої оцінки завданої шкоди та потреб на відновлення України (RDNA3)

10 листопада відбувся секторальний воркшоп «Соціальна інфраструктура та послуги» в рамках підготовки Третьої Швидкої оцінки завданої шкоди та потреб на відновлення України (RDNA3). Мета заходу – забезпечення підтримки та координації між Україною, донорами G7 та міжнародними фінансовими установами та визначення пріоритетів відновлення у 2024 році. Під час секторального воркшопу здійснювалося обговорення наявного фінансування соціальної інфраструктури та соціальних послуг від міжнародних донорів та МФО та визначення пріоритетів у відновленні. Участь у воркшопі взяли представники міністерств України та міжнародних організацій.  

Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики, також долучився до воркшопу. Він детально поінформував про статистику руйнувань об’єктів інфраструктури та культурної спадщини регіонів України внаслідок російської агресії і сфокусував увагу на пріоритетних проєктах відновлення в сфері культури та культурної спадщини, зокрема в Харківській, Одеській, Київській, Чернігівській та Львівській областях. 

«Об’єкти культурної спадщини є надзвичайно важливими складовими української ідентичності та спадщини, адже вони відіграють ключову роль у формуванні благополуччя, розвитку та освіти нації», – сказав він.

Заступник Міністра наголосив, що МКІП активно співпрацює з різними міжнародними організаціями, такими як ЮНЕСКО, Aliph Foundation та іншими фондами, і розраховує на подальшу їхню допомогу. Він особливо підкреслив, що  увага має бути приділена не лише культурній сфері, але й інформаційній, оскільки вона також є серед пріоритетних цілей Міністерства.

Співмодераторами заходу виступили Міністерство відновлення та Світовий Банк. 

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України