Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко взяв участь в симпозіумі з інформаційної безпеки в Стокгольмі

6 лютого, у шведському місті Стокгольмі відбувся науково-практичний симпозіум «Горизонти безпеки: мир та інформаційна безпека для України». Організаторами заходу стали Університет Сьодерторн, Європейська програма Шведського інституту міжнародних відносин (UI) та Центр балтійських та східноєвропейських досліджень (CBEES).

Метою даного заходу є продовження дискусії між професіоналами-практиками з публічного адміністрування та академічної сфери, обміну аналітичними результатами та ідеями з питань інформаційної війни та пошуку шляхів досягнення тривалого миру в Україні. 

В рамках заходу Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції,  взяв участь в панельній дискусії, присвяченій інформаційній війні та безпеці.

Тарас Шевченко зазначив, що інформаційна безпека та боротьба з дезінформацією мають важливе значення в сучасному світі, особливо в умовах війни інформаційних наративів. 

«МКІП організувало розробку Стратегії інформаційної безпеки у 2021 році спільно з іншими міністерствами. Цей документ включає сім напрямків, що охоплюють попередження дезінформації та боротьбу з нею, поширення медійної грамотності, захист прав журналістів, захист прозорості та доступу до громадської інформації, розробку комунікаційних стратегій уряду, питання національної ідентичності, комунікація із окупованими та деокупованими територіями тощо», – сказав він.

Заступник Міністра наголосив, що необхідно розвивати інституції та ініціативи у боротьбі з фейками та підвищувати медійну грамотність населення. Також важливо продовжувати санкції проти росії та білорусі в інформаційній сфері в європейських країнах.

«Україна стала більш помітною в інформаційному просторі багатьох країн порівняно з тим, що було до початку повномасштабного вторгнення, і ця позитивна динаміка використовується для розширення допомоги Україні та відкриття реальної перспективи її вступу до Європейського Союзу. Це стимулює наші зусилля та програми відбудови України», – підкреслив заступник Міністра.

Під час дискусії спікери панелі поділилися своїми роздумами щодо інформаційної війни та безпеки в демократичному світі. 

Своєю чергою, Тарас Шевченко резюмував, що: «Інформаційна безпека та боротьба з дезінформацією – це не лише справа сьогодення, але й фундаментальна складова майбутнього. І в майбутньому все більшу роль відіграватиме штучний інтелект».

Спікерами панельної дискусії стали: Магнус Хьорт, генеральний директор Агентства психологічного захисту Швеції; Дмитро Золотухін, експерт з інформаційної політики України; Максим Яковлєв, доцент, завідувач кафедри міжнародних відносин Києво-Могилянської академії, директор Школи політичної аналітики НаУКМА; Ола Свеноніус, дослідник і координатор досліджень, Шведське агентство оборонних досліджень; Альона Гурківська, запрошений дослідник, Університет Седерторна, Швеція.

Вас може зацікавити

2013 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

2013 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України