Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Тарас Шевченко взяв участь в симпозіумі з інформаційної безпеки в Стокгольмі

6 лютого, у шведському місті Стокгольмі відбувся науково-практичний симпозіум «Горизонти безпеки: мир та інформаційна безпека для України». Організаторами заходу стали Університет Сьодерторн, Європейська програма Шведського інституту міжнародних відносин (UI) та Центр балтійських та східноєвропейських досліджень (CBEES).

Метою даного заходу є продовження дискусії між професіоналами-практиками з публічного адміністрування та академічної сфери, обміну аналітичними результатами та ідеями з питань інформаційної війни та пошуку шляхів досягнення тривалого миру в Україні. 

В рамках заходу Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції,  взяв участь в панельній дискусії, присвяченій інформаційній війні та безпеці.

Тарас Шевченко зазначив, що інформаційна безпека та боротьба з дезінформацією мають важливе значення в сучасному світі, особливо в умовах війни інформаційних наративів. 

«МКІП організувало розробку Стратегії інформаційної безпеки у 2021 році спільно з іншими міністерствами. Цей документ включає сім напрямків, що охоплюють попередження дезінформації та боротьбу з нею, поширення медійної грамотності, захист прав журналістів, захист прозорості та доступу до громадської інформації, розробку комунікаційних стратегій уряду, питання національної ідентичності, комунікація із окупованими та деокупованими територіями тощо», – сказав він.

Заступник Міністра наголосив, що необхідно розвивати інституції та ініціативи у боротьбі з фейками та підвищувати медійну грамотність населення. Також важливо продовжувати санкції проти росії та білорусі в інформаційній сфері в європейських країнах.

«Україна стала більш помітною в інформаційному просторі багатьох країн порівняно з тим, що було до початку повномасштабного вторгнення, і ця позитивна динаміка використовується для розширення допомоги Україні та відкриття реальної перспективи її вступу до Європейського Союзу. Це стимулює наші зусилля та програми відбудови України», – підкреслив заступник Міністра.

Під час дискусії спікери панелі поділилися своїми роздумами щодо інформаційної війни та безпеки в демократичному світі. 

Своєю чергою, Тарас Шевченко резюмував, що: «Інформаційна безпека та боротьба з дезінформацією – це не лише справа сьогодення, але й фундаментальна складова майбутнього. І в майбутньому все більшу роль відіграватиме штучний інтелект».

Спікерами панельної дискусії стали: Магнус Хьорт, генеральний директор Агентства психологічного захисту Швеції; Дмитро Золотухін, експерт з інформаційної політики України; Максим Яковлєв, доцент, завідувач кафедри міжнародних відносин Києво-Могилянської академії, директор Школи політичної аналітики НаУКМА; Ола Свеноніус, дослідник і координатор досліджень, Шведське агентство оборонних досліджень; Альона Гурківська, запрошений дослідник, Університет Седерторна, Швеція.

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв