Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Техніки психологічної допомоги: стартувала друга хвиля комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я

Майже кожний другий українець потребуватиме найближчими роками психологічної допомоги, але українці не мають звички прислухатися до себе чи звертатися до фахівців, коли розуміють, що не в порядку. При цьому 80 % людей, за оцінками соціологів, можуть впоратися самостійно, якщо опанують відповідні навички. 

То ж аби дати людині інструменти опанувати себе, підказати, як можна піклуватися про своє ментальне здоровʼя та (якщо на це є ресурс) допомогти у цьому близьким, рідним, знайомим стартувала друга хвиля комунікаційної кампанії «Ти як?». Головна мета просвітницької місії сьогодні — сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я.

Адже з психологічними ранами ми стикаємося не рідше, ніж з фізичними. І тут працює той самий принцип: якщо людина отримає допомогу відразу після «поранення» – це не тільки прискорить загоєння, але і допоможе уникнути ускладнень або ж принаймні зменшити ступінь їх тяжкості. Тому треба спрямовувати зусилля на плекання стійкості зараз, щоб не лікувати розлади потім.

Одним із основних завдань Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської є інформування громадян та поширення знань про техніки самодопомоги

Нагадаємо, комунікаційна кампанія «Ти як?» є однією із ключових складових Всеукраїнської програми ментального здоровʼя. Фактично це велика просвітницька робота, мета якої – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я. Кампанія реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація «Пакт». Сприяння у виготовленні та поширенні інформаційно-просвітницьких матеріалів надали Міжнародна організація з міграції (IOM Ukraine), рекламний холдинг Megapolis, благодійний фонд BGV.

#тияк

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону