Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки провів 18 тренінгів з протидії дезінформації для держслужбовців

Протягом останніх двох тижнів Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики спільно з партнерами провів 18 навчальних заходів для державних службовців та представників державних структур.

У рамках програми підвищення кваліфікації «Російська дезінформація та способи протидії їй», що тривала з 26 по 30 вересня, було проведено 14 тренінгів на теми гібридної війни, інформаційної безпеки, протидії, виявлення та реагування на дезінформацію, а також на тему медіаграмотності. Тренерами стали експерти Центру стратегічних комунікацій, а також представники громадянського суспільства та бізнес-спільноти. 

За результатами навчання держслужбовці різних державних органів влади високо оцінили проведене навчання. Зокрема, в анкеті зворотного зв’язку абсолютна більшість відзначила, що рівень їхньої обізнаності з опрацьованих тем значно зріс. Крім того, високу оцінку отримала і робота тренерів. 

Проведення програми відбулось також у співпраці з Українською школою урядування та проєктом «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні».

Крім того, з 4 по 6 жовтня Центр спільно з МКІП провів ще 3 тренінги для понад 100 державних службовців з різних регіонів України. Метою навчання було сприяння формуванню навичок держслужбовців з виявлення та реагування на дезінформаційні наративи та конкретні неправдиві повідомлення.

Також на початку жовтня для пресофіцерів Міноборони було проведено тренінг «Основи ефективних комунікацій в середовищі, що піддається інформаційним атакам». Експерти Центру допомогли учасникам розібратись з поняттям інформаційної атаки, її проявами та поділились своїм досвідом та практичними рекомендаціями щодо комунікацій. Центр отримав позитивний зворотний зв’язок і домовився з представниками Міноборони про продовження співпраці у сфері навчання.  

Усі навчальні заходи відбувались у партнерстві з Центром демократії та верховенства права за фінансової підтримки Швеції у рамках Школи протидії дезінформації.

 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора