Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У бюджеті-2024 передбачені кошти на переклади української літератури мовами світу, – Ростислав Карандєєв

Бюджетом-2024, який вже внесений Кабінетом Міністрів на розгляд Верховної Ради, на культуру та медіа передбачено 10,7 млрд гривень. В цю суму входять також видатки на кіно та медіа. Порівняно з бюджетом 2023 року, видатки на культуру та медіа збільшили на 2,3 млрд гривень. У бюджеті на 2024 рік вперше враховані видатки на сертифікати для придбання книжок.

Про це йшлося під час інтерв’ю т. в. о. Міністра культури й інформаційної політики України Ростислав Карандєєв Вадиму Карп’яку в ефірі Радіо Культура. 

«Цьогорічний бюджет на культуру та медіа трохи більший, ніж минулого року, бо ми боролись за нього. Співпрацюючи з Міністерством фінансів, ми пояснювали кожну цифру. Одним з пріоритетів Міністерства залишається сфера книговидання», – сказав  Ростислав Карандєєв. 

Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України пояснив, чому збільшили видатки на Український інститут книги. В бюджеті на наступний рік закладені кошти на виконання держзамовлення, аби задовольнити потреби бібліотек та інших інституцій. Державної підтримки потребує видання творів української літератури мовами світу та популяризація української літератури. Крім того, наразі є потреба у якісних перекладах іноземних авторів українською.

Нагадаємо, бюджет на культуру та медіа складається з видатків: на функціонування та розвиток суспільного медіа, забезпечення інформаційної безпеки держави – 3,4 млрд грн; на забезпечення розвитку української культури шляхом підтримки театральних та концертних організацій – 2,1 млрд грн; на фінансову підтримку ініціатив у сфері культури і креативних індустрій, популяризацію читання – 554 млн грн; виробництво та розповсюдження фільмів і серіалів патріотичного спрямування – 511 млн грн (Держкіно).  

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську