Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Черкасах відбувся триденний тренінг для комунікаційників Черкаської та Кіровоградської областей

Упродовж трьох днів, з 20 до 22 серпня, у Черкасах проходив тренінг «Протидія дезінформації та стратегічні комунікації» для комунікаційників Черкаської та Кіровоградської областей. Він був організований Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, Міністерством культури та інформаційної політики України за підтримки UNDP в Україні та фінансування уряду Японії.

Звертаючись до учасників тренінгу, заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко відзначив, що упродовж тривалого часу Україна зіштовхується з дезінформацією, яка спрямована на підрив національної безпеки і загострення суспільно-політичної ситуації в країні. 

«Ми повинні бути критичними до інформації, і в цьому питанні важливим елементом є освіта. Також хочу звернути увагу на три важливі напрями, які відіграють провідну роль у реалізації інформаційної політики. Зокрема, це європейська інтеграція, зважаючи на те, що ми рухаємося до Європейського Союзу; комунікація і протидія дезінформації — тут варто згадати про Стратегію Міністерства культури та інформаційної політики України з розвитку медіаграмотності, що є важливим інструментом з підвищення рівня медіаграмотності суспільства; та взаємодія інституцій, адже саме спільними зусиллями ми можемо ефективно реагувати на кризові ситуації в інформаційному просторі», — підкреслив Тарас Шевченко.

Він подякував партнерам за можливість проводити подібні навчання, які є дуже актуальними в реаліях сьогодення.

Упродовж трьох днів комунікаційники мали можливість розглянути такі теми, як протидія дезінформації, комунікаційна стратегія та план, а також кризові комунікації. 

Вас може зацікавити

У Литві відкрилася виставка «Бахмут – обличчя геноциду 1942/2022»

У Литві відкрилася виставка «Бахмут – обличчя геноциду 1942/2022»

«Війна: зворотна перспектива»: у Музеї війни відбулось відкриття виставкового проєкту

«Війна: зворотна перспектива»: у Музеї війни відбулось відкриття виставкового проєкту