Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Харкові в рамках Kharkiv Music Fest відбувся концерт «Нездійсненна зустріч: Брамс-Борткевич»

Симфонічний концерт пройшов у рамках Kharkiv Music Fest та нового проєкту Міністерства культури та інформаційної політики «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ», створеного на базі ХНАТОБ ім. М. В. Лисенка. 

На початку заходу всі присутні вшанувати пам’ять жертв російсько-української війни хвилиною мовчання.   

«Я щиро радий бути сьогодні разом із вами. Емоція, яка народжується тут, у Харкові, мобілізує нас бути сильнішими, більш потужними. Ще більше надає нам сил боротися за нашу правду. А наша правда – це те, що кожна людина має право жити за власним сценарієм. Сценарієм добра та творення, який вона передає своїм дітям, наступним поколінням. Харків багатий на культуру та на чудових людей. Я вірю і знаю, що в ваших серцях є велика сила протистояння ворогу. Харків, у якому попри ворожі атаки звучить музика та лунають оплески, непереможний», сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Kharkiv Music Fest — єдиний музичний фестиваль на Сході України, що проходить попри війну. 

Гостей події також привітав міський голова Харкова Ігор Терехов та зазначив що Харків, попри жахи війни, ніколи не відмовиться від своїх культурних традицій.

«Попри все, ми повинні жити, не втрачати оптимізму та віри у щасливе майбутнє. Повинні на зло всім ворогам проводити такі заходи, берегти наші традиції та культуру. Я дякую організатору цього фестивалю Сергію Політучому за те, що у нього вистачило сил зібрати нас сьогодні і хоч трохи відволікти від жахіть навколо. Дякую всім, хто прийшов і хто залишається в Харкові. Ми обовʼязково переживемо ці важкі часи!» – зазначив міський голова.

В програмі прозвучала Симфонія Й. Брамса та Скрипковий концерт С. Борткевича. Виконав твори фестивальний оркестр Kharkiv Music Fest у складі симфонічного оркестру Схід Опера та музикантів Університету мистецтв імені І. П. Котляревського, Харківської філармонії. У концерті взяли участь і музиканти з Національної філармонії України, які вирішили підтримати колег – Олег Педоренко, валторна, Сергій Сорока, фагот та Володимир Герасимов, фагот. 

Генеральний директор-художній керівник ХНАТОБ, заслужений діяч мистецтв України Ігор Тулузов розповів про новий проєкт Міністерства культури та інформаційної політики «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ», створений на базі ХНАТОБ ім. М. В. Лисенка. 

«Це дуже цікавий проєкт. МКІП підтримало нашу ініціативу і ми зробили такий хаб. З квітня він вже потужно запрацював. Завдяки цьому ми дійсно можемо виконувати нашу місію як театр. Крім того, діяльність ХАБу направлена на те, щоб артисти, які працюють на цій сцені, могли виїжджати на деокуповані території, на території Харківської області», – сказав він.

Диригент та артдиректор фестивалю – Віталій Алексейонок. Солістом концерту виступив Михайло Захаров. 

«Коли мене запитують, чому ви не передислоковуєтесь, я відповідаю, що не хочу, щоб мій Харків став пустелею. Бо саме економіка є тим фундаментом, на якому базується і життя людей, і культура, і все інше. І тому ми будемо працювати, відновлювати наші підприємства, ми будемо намагатися зберегти робочі місця заради майбутнього нашого міста», – підкреслив Президент Групи компаній «Фактор», президент міжнародного фестивалю класичної музики KharkivMusicFest Сергій Політучий.

Нагадаємо, під час візиту на Харківщину т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв зустрівся з керівниками місцевих закладів культури, мистецької освіти, а також представниками регіональних медіа. Переглянути фотоальбом

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України