Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Книжковій палаті відкрилась тематична виставка «Російсько-українська війна в друкованих виданнях України»

Сьогодні, 26 жовтня, в Книжковій палаті України імені Івана Федорова відкрилась тематична виставка «Російсько-українська війна в друкованих виданнях України». Вона присвячена вшануванню героїзму українських захисників і захисниць, які звитяжно стоять на захисті нашої землі.

Переглянути фотоальбом

«Документування історії є дуже важливою справою. Адже завжди знаходився хтось, хто хотів спотворити чи переписати українську історію. Тому так потрібно зафіксувати для майбутніх поколінь об’єктивні й справедливі реалії. Не обов’язково це робити у форматі доповідей з фронту чи офіційних новин інформаційних агентств. Документування означає й фіксацію рефлексій людей, які це пишуть, свідків та сучасників подій», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Майже 200 експонатів в усіх видах друку демонструють драму війни впродовж 2014—2023 років. Це художні твори, документалістика, заснована на реальних подіях, біографічних фактах, викладених та інтерпретованих авторами, мемуаристика, епістолярій, публіцистика, а також періодичні видання. За період війни до Державного архіву друку надійшло близько тисячі видань. Крім того, загалом видавнича справа – це дуже серйозний і потужний сегмент інформаційної політики України. 

«Центр досліджень воєнної історії Збройних Сил України покликаний розповідати правду про російсько-українську війну. Наша основна діяльність – створення воєнно-історичного опису. Він створюється щомісячно й розповідає про такі характерні особливості, як воєнно-політична, стратегічна, тактична, економічна ситуація. Власне з цього ми маємо об’єктивну інформацію, з якою можуть ознайомитись всі охочі. Крім того, Центр комунікує з суспільством та розповідає про важливі події війни, зокрема і через виставкові проєкти», – зазначив представник Центру досліджень воєнної історії ЗСУ. 

Організатор виставки — Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова». Співорганізатор — Центр досліджень воєнної історії Збройних Сил України. 

Вас може зацікавити

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру