Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У колекції Музею війни з'явились нові артефакти російської агресії в Україні

У колекції Музею історії України у Другій світовій війні з’явились нові артефакти російсько-української війни. Експонати для Музею безкоштовно привезла Нова пошта. Вони стануть частиною виставки «Україна – розп’яття».

Експонати збирали під час польових експедицій. Їх науковці Музею на чолі з його генеральним директором Юрієм Савчуком здійснили до щойно деокупованих міст і сіл Харківщини. 

Серед зібраних на місцях боїв предметів: чохли від російського ЗРК «Бук», уламки ворожих реактивних снарядів «Смерч», «Ураган», 122-мм гільзи до артсистем. Особливу цінність становлять фрагменти українського літака, який не раз бомбардував переправу окупантів біля м. Ізюм і був збитий ворогом у квітні 2022 року.

З огляду на масштаб нових надходжень було надзвичайно складно транспортувати предмети силами Музею. Тож вирішили звернутись по допомогу до Нової пошти. 

«Це результат майже миттєвої реалізації, адже величезний 20-тонний  навантажувач прибув зі швидкістю звичайної посилки, які компанія доставляє країною за одну добу», – каже Юрій Савчук, генеральний директор Музею історії України у Другій світовій війні.

Музей та Нова пошта солідарні в тому, що правда про злочини росії в Україні має бути поширена як на теренах нашої держави, так і поза її межами.  

«Ми знаємо, скільки горя приносить переписана історія. Тому наша мета – ніколи не допустити подібного. Артефакти цієї війни – прямі свідчення агресії ворога, які незабаром експонуватимуться і за кордоном. Уже зараз ми повинні створювати правильну пам’ять про російсько-українську війну, щоб у будь-якому куточку світу розуміли: хто ворог і на яку країну напав», – переконана Олена Плахова директорка з управління репутацією Нової пошти.  

Нинішня доставка артефактів – перший крок до активної співпраці Нової пошти та Музею, яка згодом досягне нових горизонтів.

Фото надані Новою поштою

 

Вас може зацікавити

Бойківська писанка, львівське дзвонарство, культура приготування «засипаної капусти», «городоцький шов» відтепер у Нацпереліку нематеріальної культурної спадщини

Бойківська писанка, львівське дзвонарство, культура приготування «засипаної капусти», «городоцький шов» відтепер у Нацпереліку нематеріальної культурної спадщини

«Мистецька фортеця»: у Харкові відзначили День медичного працівника

«Мистецька фортеця»: у Харкові відзначили День медичного працівника