Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві презентували рекомендації щодо покращення роботи іноземних медіа в Україні

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки МКІП спільно з Київським міжнародним інститутом соціології опитали іноземних журналістів з 28 країн, які в 2022 році працювали в Україні. Сьогодні в Медіа Центрі Україна – Укрінформ відбулася презентація результатів опитування.

Опитування проводилося у вересні-грудні 2022 року КМІС серед іноземних журналістів щодо їх досвіду комунікації з представниками влади в Україні, а також щодо проблем, з якими вони зіштовхуються під час роботи в Україні в умовах повномасштабної війни. 

Всього методом глибинних інтервʼю було опитано 55 іноземних журналістів з 28 країн (серед усіх представників медіасфери 48% було саме журналістів, 45% репортерів/кореспондентів та 5 фіксерів).

Найбільше серед тих, хто взяли участь в досліджені було представників зі США (8%), Іспанії та Польщі (по 6%), решта представників (менше 5%) – з різних країн Європи та Великої Сімки.

«Я вдячний усім іноземним журналістам, які впродовж всього періоду висвітлюють події російсько-української війни. Презентовані висновки очевидно стануть для нас певним дороговказом, щоб ми з різними відомствами змогли опрацювати результати дослідження і зробити роботу іноземних журналістів в Україні більш комфортною з точки зору організації цієї роботи», – зазначив Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

У свою чергу керівник Центру страткому Ігор Соловей наголосив, що одна з головних цілей цього опитування – зібрати в одному місці всі проблемні питання, які виникають в іноземних журналістів та створити таку собі шпаргалку для представників державних інституцій, які залучені до процесу роботи з іноЗМІ.

«Це дослідження буде писатися і у 2023 році і прошу розглядати його як запрошення до обговорення, до співпраці і до покращення», – додав Ігор Соловей.

Повний аналітичний звіт «Досвід роботи іноземних журналістів в Україні під час війни» можна завантажити тут – https://drive.google.com/file/d/13BhpZtrX_WIk8iXWqhvzExSGDYwGybpH/view 

Більше інформації про дослідження на сайті Центру стратегічних комунікацій – https://spravdi.gov.ua/inozemni-zhurnalisty-pro-svij-dosvid-roboty-v-ukrayini-rezultaty-opytuvannya/ 

Вас може зацікавити

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги