Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві відбувся IІ Форум правових реформ для громадянського суспільства

 15-16 вересня у Києві вже вдруге відбувся Форум правових реформ для громадянського суспільства. Цього року головною темою стало обговорення нових викликів та досягнень в умовах війни.

Форум тривав два дні в офлайн та онлайн режимах.

Учасниками заходу стали лідери громадських і благодійних організацій, державні службовці, відповідальні за сприяння розвитку громадянського суспільства, представники бізнесу та міжнародних організацій. Від Міністерства культури та інформаційної політики участь у заході взяв заступник Міністра Тарас Шевченко. 

Під час Форуму учасники обговорювали зміни у «Карті правових реформ», нове законодавство для волонтерів та отримували практичні знання на семінарі «облік та звітування про надання гуманітарної допомоги». 

Окрім того, умежах заходу, були презентованіуспішні історії з конкурсу «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці», який організовували Міністерство культури та інформаційної політики України і Секретаріат Кабінету Міністрів України. Реалізували проєкт IСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) і Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. 

«Конкурс, який відбувся цього року – фактично продовження того успішного досвіду, який вдалося нам реалізувати і в минулому році. Безпосередня мета може виглядати маленькою – зібрати історії, відмітити тих, хто може найкраще запропонувати, зреалізувати проєкти у співпраці між громадянським суспільством, органами державної влади та бізнесом – та загалом ця, можливо, невелика краплинка точно додає до розбудови і спроможності громадянського суспільства і тісних кроссекторальних зв’язків», – сказав Тарас Шевченко. 

Він також підкреслив, що співпраця державних органів влади і громадянського суспільства торік виявилася дуже ефективною, а у межах проєкту було випущено спеціальний збірник робіт, який цього року надихнув ще більше учасників подавати свої історії.

«Те як українська держава, українське суспільство, армія, волонтери, реагують на всі події реагують на всі події, які відбуваються (особливо цього року), спроможність до спільного опору, спроможність до швидкого спільного відновлення – велике досягнення, яке не можна применшувати, – підкреслив заступник Міністра. – Таку спроможність не так просто побудувати штучно. Вона, на мою думку, з одного боку закладається  століттями життя, а з іншого – вона розвивається. В тому числі завдяки таким конкурсам».       

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора