Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві відкрили лабіринт медіаграмотності «Не віррр – перевіррр»

6 жовтня в Києві біля Колеса огляду на Контрактовій площі Міністерство культури та інформаційної політики України разом з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) відкрили інтерактивний лабіринт «Не віррр – перевіррр» для підвищення рівня медіаграмотності в рамках проєкту «Мріємо та діємо», який фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

«Сьогодні медіаграмотність тісно пов’язана з безпекою людини. В умовах війни уміння фільтрувати новини може врятувати комусь життя. Мета МКІП – навчити українців відрізняти правду від неправди й ідентифікувати фейки, а також не давати жодного шансу дезінформації», – сказав Тарас Шевченко, заступник міністра культури та інформаційної політики України.

Лабіринт «Не віррр – перевіррр» – це перший в Україні проєкт, який розміщується в різних куточках України та підвищує рівень медіаграмотності відвідувачів. За допомогою реальних сценаріїв та завдань відвідувачі можуть отримати практичні знання та навички безпеки в інформаційному просторі. Всі, хто завітає до лабіринту можуть взаємодіяти з елементами. Наприклад, на одній з локацій глядач спочатку бачить на дошці лише твердження, а піднявши її догори — правильну відповідь, чи це судження, чи факт.

Кімнати лабіринту (тематичні блоки) сформульовані таким чином, аби допомогти учасникам здобути компетентність інформаційної та медійної грамотності та вдосконалити навички критичного сприйняття інформації, стійкості до зовнішніх і внутрішніх впливів та пропаганди, розпізнавати спроби маніпулювати інформацією та емоціями та відрізняти факти від суджень.

Все це необхідно, аби бути добре поінформованими, вимогливими та активними громадянами, здатними протистояти маніпулятивній пропаганді та дезінформації, що своєю чергою сприятиме більш згуртованій та стійкій Україні.

Також серед спікерів події: Марина Попатенко, заступниця міністра молоді та спорту України; Марина Хонда, заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень; Юлія Ткачук, заступниця директорки програми «Мріємо та діємо», Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).

 

 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора