Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві для всіх охочих відкрили Музей війни

Сьогодні, 20 жовтня, відбулось відкриття головного корпусу Музею війни та всієї території Меморіального комплексу. 

Переглянути фотоальбом

Відтепер всі охочі зможуть наблизитися до оновленого монумента «Батьківщина-мати» й роздивитися встановлений на щиті Тризуб. 

«Музей фактично не припинив свою роботу з початку воєнних дій. Він забезпечив функціонування музейних приміщень, інших залів. Сьогодні ми можемо говорити про те, що відкрився для відвідування основний корпус меморіалу, відкрилася територія, яка була трохи обмежена для загального доступу. Таким чином музей має можливість здійснити всю ту велику роботу, яка покладається на нього, як на інституцію збереження і пропаганди української ідеї. Ніколи не буває зайвим нагадувати про сумну буденність сьогодення, необхідність внутрішньої мобілізації і сприяння нашим Збройним Силам», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

На вході у головний корпус відвідувачів зустрічатиме синьо-жовтий прапор. Це перший експонат, який потрапив до музею під час повномасштабного вторгнення 5 березня 2022 року. Прапор був на території Меморіального комплексу і став очевидцем оборони Києва та України.

«Відкриття головного корпусу Музею – це важливий момент для нашого музею, для нашого колективу. Частина експозиції ще зачинена, оскільки частина колекції евакуйована й досі зберігається у більш захищеному місці на заході країни, але для відвідувачів ми підготували багато актуальних виставок», – зазначив генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук. 

Для відвідувачів музею доступні виставки: 

  • «Переозначення», де представлено радянський герб, знятий зі щита скульптури «Батьківщина-мати». 
  • «Загроза з неба» – це проєкт-застереження про небезпеку, яку несуть українцям ворожі безпілотники. Водночас це нагадування про необхідність допомагати українським захисникам.
  • «Наша скарбниця» – проєкт висвітлює загальнонаціональні соціальні ініціативи та благодійні акції, ініційовані й утілені Державною казначейською службою України. 
  • «Війна в Україні». Це виставка робіт вуличного художника з Франції Крістіана Ґемі, відомого як С215, під назвою – тут представлено найновіші роботи митця, що побачили світ в Україні під час широкомасштабної війни.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора