Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві «Київська камерата» разом із зірковою диригенткою Кері-Лінн Вілсон зіграли програму, яку ансамбль тріумфально презентував у США

Події

30 травня на сцені Національної філармонії України відбулось незабутнє дійство – феєричний концерт Національного ансамблю «Київська камерата» під орудою зіркової американсько-канадської диригентки Кері-Лінн Вілсон. Концерт відвідав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Дивитись фотоальбом

Фото Вікторії Головченко

Видатна диригентка сучасності українського походження володіє особливим прийомом диригентської техніки. Це щира любов до музики та повага до музикантів й композиторів. Вона також віддана адвокатка української культури, яка непохитно підтримує Україну з перших днів повномасштабного російського вторгнення.

У програмі взяли участь: Камерний хор «Київ», художній керівник Микола Гобдич, Богдана Півненко – скрипка, Дмитро Таванець – фортепіано, Катерина Супрун – альт, Мар’яна Бондар – сопрано.

Фото Вікторії Головченко

У першому відділі концерту прозвучали:  «Місто Марії» З. Алмаші,  Concerto Rutheno для камерного ансамблю О. Козаренка, «Гірська легенда» для альта з камерним оркестром Є. Станковича, Концерт для скрипки з оркестром В. Зубицького. У другому відділенні: «No Man Is an Island» В. Полевої, Реквієм О. Щетинського, Мелодія М. Скорика, «Молитва за Україну» В. Сильвестрова.

Фото Вікторії Головченко

У цих творах – модерний порив, гуцульські мотиви, романтична виразність, сила, щемкість, крихкість існування та надія. Все, що притаманно українському народу, все чим живе кожен українець. 

Глядачі настільки захопилися музикою, що не відпустили віртуозних музикантів та диригентку зі сцени. На біс прозвучала головна музика української свободи – Гімн України. 

Фото Вікторії Головченко

Концерт відбувся за підтримки за підтримки посольства США в Україні, Культурного центру «Dom Майстер Клас», готелю Прем’єр Палац. 

Нагадаємо, цю ж програму раніше на концертній сцені Карнеґі-голу успішно зіграли 28 квітня. У Нью-Йорку «Київська камерата», яку очолює скрипалька Богдана Півненко, представила американській аудиторії програму прем’єр з творів виключно українських композиторів.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону