Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві нагородили переможців відбору вин-амбасадорів України Ukrainian Wine Ambassador 2024

30 серпня в Дипломатичній академії МЗС України відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ІІІ Всеукраїнського відбору офіційних «посольських» вин 2024 року в межах проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина «La Cité du Vin».

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської

Колекцію у складі 21 зразка вин українського виробництва, які одержали статус офіційних амбасадорів країни Ukrainian Wine Ambassador 2024, буде передано до центру La Cité du Vin — найбільшого в світі музею виноробства. 

За словами генерального директора Корпорації «Укрвинпром» Володимира Кучеренка, українське вино заслуговує на гідне місце серед найкращих вин світу, а переможці-амбасадори представлятимуть не лише вино, а й багатий культурний спадок нашої країни.

«Сьогодні ми відзначаємо не просто переможців відбору, а хранителів і творців нашої виноробної традиції, яка невід’ємно пов’язана з культурою та історією українського народу. Вино, як і хліб, завжди займало почесне місце на українському столі. Ці прості, але символічні продукти, об’єднують нас із нашими предками, передаючи з покоління в покоління найкращі традиції нашого народу», — сказав Володимир Кучеренко.

Про виноробство, як елемент культурної спадщини України, зазначив заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

«Для МКІП тематика виноробства є надзвичайно важливою, оскільки ми розглядаємо цю галузь як елемент культурної спадщини. Збереження всіх традицій виробництва, споживання, промоції на міжнародному рівні є основою нашої діяльності. Мені надзвичайно приємно, що упродовж останніх років ця галузь активно розвивається — створюються нові традиції і нам є чим ділитися з іншими країнами», — підкреслив Тарас Шевченко.

Також він додав, що днями Міністерство культури та інформаційної політики України та Громадська організація Українська корпорація по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром» підписали меморандум про співпрацю щодо збереження, забезпечення розвитку виноградарства та виноробства України як культурної спадщини. Відтак, сторони Меморандуму мають спільну мету — досліджувати, розвивати та захищати культурну спадщину виноробства, організовувати освітні заходи та міжнародні культурні обміни, а також просувати українське вино на світовій арені.

Вас може зацікавити

Від моди до борщу: учасники платформи обговорили досягнення українців на міжнародній арені 

Від моди до борщу: учасники платформи обговорили досягнення українців на міжнародній арені 

У рамках події «УКРАЇНА ВІДКРИТА СВІТУ» обговорили роль культури як інструменту ідентифікації України у світі

У рамках події «УКРАЇНА ВІДКРИТА СВІТУ» обговорили роль культури як інструменту ідентифікації України у світі